Een foto op je cv: wel of niet?

Een foto op je cv: wel of niet?
- On 23 September 2014
Rating
Een foto op je cv: wel of niet? https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/een-foto-op-je-cv-wel-niet 0
0

Is het nu wel of niet goed om een foto te plaatsen op je cv. Is het professioneel of is het toch beter om iemand te selecteren op basis van zijn kennis en kunde i.p.v. zijn uiterlijk.

Tegenwoordig kun je niet meer kiezen of de recruiter wel of niet een foto van jou ziet, want wanneer je geen foto toevoegt aan je cv, staat er vast wel eentje op internet. Bij websites als LinkedIn is het ook gebruikelijk om een foto te hebben. Door dit soort sites zijn er steeds vaker foto’s op cv’s te vinden.

Er zijn inmiddels meerdere onderzoeken gedaan naar het plaatsen van een foto op een cv. Het blijkt dat het voor aantrekkelijke vrouwen beter is om geen foto te plaatsen, zij zouden daardoor meer worden afgewezen. Er wordt gezegd dat dit te maken heeft met jaloezie.

Voor aantrekkelijke mannen zou het juist wel goed zijn om een foto te plaatsen op hun cv. Mannen die als minder aantrekkelijk worden gezien zouden er beter aan doen om juist geen foto te plaatsen op hun cv. Uiteindelijk zal het ook vooral afhangen van de recruiter die de cv selecteert.

My rating