Een goede eerste indruk met lichaamstaal

Een goede eerste indruk met lichaamstaal
- On 25 May 2015
Rating
Een goede eerste indruk met lichaamstaal https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/een-goede-eerste-indruk-met-lichaamstaal 0
0

Je handdruk

Een eerste indruk begint vaak bij de handdruk die je geeft. Gebruik altijd je rechterhand. Zorg dat je handpalmen droog zijn en je geen zweethanden hebt. Wees vastberaden en zelfverzekerd. Lach en maak oogcontact. Kijk uit! Een slappe handdruk (dode vis) geeft een zwak karakter aan, een te stevige handdruk kan arrogantie uitstralen.

Je houding

Met een goede lichaamshouding kun je veel zelfverzekerdheid uitstralen. Het is belangrijk dat je niet onderuitgezakt zit of achterover leunt, dit straalt luiheid uit. Zorg dat je rechtop zit, niet je armen over elkaar kruist, niet je handen in je zakken stopt en je je armen open naast je laat rusten. Leuk trucje: het werkt vaak om twee minuutjes een sterke pose aan te nemen en je voeten even stevig op de grond te zetten met je handen in je zij, dit kan stress hormonen met 25% verlagen!

Oogcontact

Goed oogcontact straalt veel zekerheid uit. Ook hier zijn verschillende trucjes voor. Het wordt aanbevolen om 2/3 van de tijd in de oog-neus driehoek te kijken en 1/3 van de tijd weg te kijken. Iemand een hele lange tijd achter elkaar aankijken kan namelijk een beetje agressief overkomen.

Gebaren

We gebruiken handgebaren om de luisteraar te betrekken in wat je aan het vertellen bent. Je moet voorkomen dat je met je vingers wijst of met je vuist op tafel slaat om je punt duidelijk te maken. Houd je handpalmen open, dit straalt openheid en eerlijkheid uit.

Enthousiasme

Met je lichaamstaal kun je laten zien hoe graag je de baan wilt. Laat enthousiasme zien door een geïnteresseerde blik te tonen. Glimlacht, knik af en toe en maak positieve gebaren. Kijk uit dat je niet teveel knikt, dan komt je enthousiasme gemaakt en niet echt over. Wacht nog even met je vreugdedansje totdat je buiten zicht bent!

My rating