Een sprong in het diepe KPMG

Een sprong in de diepte
- On 19 December 2014
Rating
Een sprong in het diepe KPMG https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/een-sprong-het-diepe-kpmg 0
0

Tamar van Heesewijk vertelt hieronder over zijn ervaringen met het Young Talent Program van KPMG.

Toen ik in augustus 2013 besloot om te solliciteren voor het Young Talent Program van KPMG had ik nooit verwacht in wat voor sneltreinvaart mijn carrière zou komen. Veel accountancystudenten hebben tijdens hun studie al de sfeer mogen proeven bij de Big 4 kantoren door deel te nemen aan business courses, inhousedagen, scriptiestages en andere ‘verwennerijen’. Ik had met mijn finance achtergrond vooral kennisgemaakt met banken. Omdat ik tijdens stages bij banken het contact met klanten miste heb ik besloten om het over een andere boeg te gooien; ik wilde me begeven in de wondere wereld van Audit.

Met het Young Talent Program heb ik bij Audit veel te maken met klantencontact en bij Advisory met de inhoudelijke aspecten van Finance. Ik had niet verwacht dat ik op de afdeling IT Advisory in Eindhoven terecht zou komen. Waar ik voorheen nog niet wist wat SAP, ERP en queries waren, kan ik nu (zes maanden later) meepraten over Facts-2-Value, ISAE3402 en SQL en vind ik het nog interessant ook! Behalve deze inhoudelijke ontwikkeling staat ook je persoonlijke ontwikkeling centraal bij KPMG. Er is ruimte voor diverse trainingen zoals Advisory, Audit, Time Management en Sales.

Naast het feit dat ik inhoudelijk enorm veel geleerd heb in een korte periode, heb ik ook op sociaal gebied geprobeerd mijn vleugels te spreiden (waar enorm veel kansen voor zijn binnen KPMG). Hardloopwedstrijden met collega’s, recruitment diners, KPMG Rally, diverse etentjes/borrels en ik ben net terug van een wintersport met mijn vorige afdeling IT Advisory.

Sinds kort ben ik geswitcht van afdeling en ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging bij Audit in Amstelveen. Nu breng ik wat ik tijdens mijn RA-studie leer (die je ook tijdens het Young Talent Program doet) daadwerkelijk in de praktijk. Ik heb in ieder geval nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing om halsoverkop bij KPMG aan de slag te gaan!

My rating