Eerste ervaringen als Junior Consultant Rembrandt F&O

Eerste ervaringen als Junior Consultant Rembrandt F&O
- On 09 April 2015
Rating
Eerste ervaringen als Junior Consultant Rembrandt F&O https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/eerste-ervaringen-als-junior-consultant-rembrandt-fo 4
4

Mijn eerste ervaringen als Junior Consultant

Nadat ik cum laude was afgestudeerd heb ik een korte vakantieperiode genomen en daarna ben ik aan de slag gegaan als Junior Consultant bij RFO. Sinds 2011 werk ik fulltime bij Rembrandt en ik ervaar mijn werk als leerzaam, divers en erg plezierig.

Dagelijks krijg ik meer verantwoordelijkheden, leer ik nieuwe transactiestructuren en creatieve oplossingen bedenken voor financiële vraagstukken. Als junior consultant ben je bij ieder koop en/of verkooptraject van het begin tot het eind betrokken en heb je nauw contact met de klant. In samenwerking met je projectleider ga je gezamenlijk naar een prospect en ben je allebei aanwezig op het closing diner. Je maakt waarderingen, financieringsmemoranda, verkoopmemoranda en bereid je onderhandelingen voor. Je bent aanwezig bij alle belangrijke afspraken en leidt op deze manier, in samenwerking met een ervaren collega, de cliënt door het acquisitie traject. Je leercurve is hierdoor erg steil en je leert stap voor stap om steeds meer zelfstandig op te pakken.

Naast de hoge mate van verantwoordelijkheid en de steile leercurve, vind ik mijn werk bij Rembrandt erg divers. Je bent steeds met circa 15 projecten tegelijkertijd bezig en ieder project heeft zijn eigen charme, complexiteit en deal specifieke onderdelen. Daarnaast is Rembrandt geen sectorspecialist, maar processpecialist. Hierdoor heb ik in mijn eerste jaar projecten succesvol doorlopen in circa tien verschillende branches. Zo ben ik onder andere betrokken geweest bij de verkoop van Ready Fruit aan Chiquita, de verkoop van een regionaal schoonmaakbedrijf en de verkoop van een natuursteenbedrijf dat projecten uitvoert voor de bouwindustrie. Daarnaast heb ik een vooraanstaand Nederlands bierconcern gewaardeerd en heb ik diverse trajecten doorlopen in de energie sector, de maritieme sector, de chemische waterbehandeling en ICT. Naast succesvol afronden van projecten coördineer je binnen een project alle disciplines. Hierdoor bouw je snel een eigen netwerk op van advocaten, fiscalisten en bankiers.

Tenslotte werk je bij Rembrandt in een erg prettige cultuur. Collega’s gaan voor elkaar door het vuur en helpen je optimaal, zodat je als beginnend consultant het maximale uit jezelf kunt halen. “Successen behaal je met elkaar, dus vier je ook met elkaar” Regelmatig gaan we met elkaar een hapje eten of gezellig borrelen en door het jaar heen worden er veel activiteiten georganiseerd (Amstel Gold race, golf clinic, lustrumreis naar Istanbul en het jaarlijkse terugkerende kerstfeest).

Tot slot
Voor mij is Rembrandt een ideale werkgever die graag samen met jou investeert in een waardevolle toekomst en een optimale groei. De projecten zijn uitdagend, je leert snel en je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk. Doordat je in een jonge dynamische organisatie werkt, wordt jouw mening gehoord en kun je zelf actief bijdragen aan de groeiambitie van Rembrandt.

My rating