Elevator pitch

Witte en gekleurde kubussen
- On 02 July 2015
Rating
Elevator pitch https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/elevator-pitch 3
3

Een elevator pitch is bedoeld voor een potentiële werkgever. In 30 tot 40 seconden (60 tot 100 woorden, afhankelijk van hoe snel je praat) leg je uit wie je bent en wat je kunt en doet. Hier volgen wat tips voor je elevator pitch.

Het gaat in de eerste plaats om wie je bent, je ervaring en je vaardigheden. Vermeld voor de rest alles waarvan jij denkt dat het relevant is en wat binnen de tijd past. Denk aan jouw normen en waarden omtrent werk of jouw manier van werken.

Maak er een lekker lopend verhaal van. Opsommingen zijn nogal saai om naar te luisteren. Begin met een pakkende openingszin zoals een prikkelende vraag of anekdote. Hou je pitch relevant, vermeld alleen wat belangrijk is om te weten voor de potentiële werkgever.

Het gaat over wat je leuk vindt dus het is al makkelijker om er enthousiast over te vertellen. Mocht dit niet helemaal vanzelf gaan omdat je zenuwachtig bent, probeer je pitch dan alsnog met zo veel mogelijk passie te presenteren. Je straalt enthousiasme uit door een open houding, een hoger stemgeluid en een sprekend gezicht.

Interactie met het publiek laat een goede indruk achter. Stel vragen aan je gesprekspartners zodat je niet alleen maar aan het zenden bent.

Oefening baart kunst, zeggen ze altijd. Een ingestudeerd stukje is onnatuurlijk en minder geloofwaardig. Maak verschillende versies van je pitch en vraag feedback. Doe ook echt iets met de feedback die je krijgt.

My rating