En nu het 'echte' werk!

En nu het 'echte' werk!
- On 04 September 2014
Rating
En nu het 'echte' werk! https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/en-nu-het-echte-werk 0
0

Voor het voeren van het sollicitatiegesprek bij het bedrijf van je dromen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

  1. Probeer de zenuwen in bedwang te houden. Wanneer jij je goed hebt voorbereid en achter je cv en motivatiebrief staat kan jij dit gesprek goed voeren. Wees jezelf en bedenk dat jij deze baan gaat binnenslepen.
  2. Zorg ervoor dat je op tijd bent! Niks is zo erg als te laat komen op je sollicitatiegesprek. En wanneer je dan toch vertraging met de trein hebt of de brug stond open, bel dan het bedrijf om het door te geven. Voordat je weg gaat van huis zoek je het telefoonnummer op van het bedrijf of van degene waarmee je het gesprek hebt.
  3. Het komt eerlijk en oprecht over als je tijdens het sollicitatiegesprek de werkgever in de ogen aankijkt. 97% van de eerste indruk bij een sollicitatiegesprek is gebaseerd op de lichaamstaal van de sollicitant. Slechts 7% van de eerste indruk heeft te maken met wat je zegt.
  4. Van tevoren kan je meestal wel een beetje aanvoelen of het bedrijf bij jou past. Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij het bedrijf. Dus zorg ervoor dat je niet alleen maar bezig bent met of jij wel bij het bedrijf past. Het bedrijf moet ook bij jou passen.
  5. Bij het voorbereiden van het gesprek kan je alvast wat vragen voorbereiden. Zodat je niet alleen maar netjes antwoord geeft op vragen die gesteld worden, maar dat je zelf ook vragen terug kan stellen. Zo wordt het gesprek interessant voor beide partijen.
My rating