Ervaring Advisor EY

Ervaring Advisor EY
- On 20 March 2015
Rating
Ervaring Advisor EY https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-advisor-ey 4
4

Lot Salemink (24) volgde na haar studie Bedrijfseconomie de EYXperience en kwam door deze business course bij EY in dienst als Advisor. ‘Een business course is eigenlijk een verkorte stage, waarin je het bedrijf leert kennen en zij jou.’

In het jaar dat ik nu als advisor werkzaam ben bij EY, heb ik al aan zoveel verschillende projecten gewerkt. Elke dag is anders. Dat was voor mij ook de reden dat ik graag wilde werken in de consultancy branche.”

Binnen Advisory houdt Lot zich voornamelijk bezig met risicomanagement. “Ik breng voor klanten de risicoprocessen in kaart en ik adviseer hoe beheersmaatregelen toegepast, of waar nodig verbeterd kunnen worden. Het internationale aspect daarbij is erg groot en dat maakt EY voor mij een interessante werkgever. Zo werk ik regelmatig samen met een team in Londen en in Bratislava volgde ik een training met EY collega’s vanuit de hele wereld. Maar ook bij ons op kantoor werk ik samen met EY mensen uit het buitenland die tijdelijk hier aan programma’s of projecten deelnemen. Die verschillen in nationaliteiten en culturen op de werkvloer vind ik interessant en leerzaam.”

Haar eigen ambitie om in het buitenland te werken voor een paar jaar, maakte dat Lot interesse kreeg in een carrière bij EY. “Ik wilde graag bij een Big Four kantoor aan de slag en bij EY is het internationale aspect het grootst. Daardoor, maar ook door de proactieve houding van de recruiters die ik sprak over de mogelijkheden binnen EY, wilde ik graag meer weten over EY als werkgever. Ik was net afgestudeerd en een business course leek me daarvoor een mooie gelegenheid.” Het lukte Lot om alle rondes van de sollicitatieprocedure door te komen, waardoor ze de kans kreeg om de wereld van EY te ontdekken tijdens de EYXperience, de business course van EY.

“Het was super om mee te maken. Ook heel vermoeiend, maar zo gaaf. Na de business course was er voor mij dan ook geen enkele twijfel meer. Op alle vragen had ik na die dagen een antwoord, al heb ik daar zelf ook wel een stevige rol in gehad door zelfs op partners af te stappen.” De positieve kennismaking met EY was wederzijds, want aan het eind de business course kreeg Lot een baan aangeboden.

“Ik was pas 23 jaar toen ik bij EY begon, veel van mijn vriendinnen waren toen en zijn nog steeds aan het studeren. Maar inmiddels bestaat een deel van mijn sociale leven uit collega’s. Voor mij is goed contact met collega’s heel belangrijk. Dat maakt zelfs lange dagen werken makkelijk. Maar je merkt ook dat EY echt in zijn mensen investeert. Ik heb een auto, mag op reis, kan thuiswerken als ik dat wil en volg een opleiding om professioneel gecertificeerd te worden, Certified Internal Auditor (CIA). Mijn moeder zegt ook altijd: ze zorgen daar goed voor je.”

Met de bedrijfsmissie ‘Building a better working world’ staat EY dan ook voor het verbeteren van de werkende wereld voor ondernemers en bedrijven, maar ook voor hun eigen werknemers. Lot: “Het is een servicegericht bedrijf waarin people centraal staat. Voor mij wordt dat zichtbaar in de opleiding, training en begeleiding die ik krijg. Dat voelt goed en maakt EY voor mij echt een gaaf bedrijf.”

My rating