Ervaring Advisor EY

Ervaring Advisor EY
- On 20 October 2014
Rating
Ervaring Advisor EY https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-advisor-ey-0 5
5

Naam: Wouter den Os

Opleiding:

- Master: Strategic Management (RSM, Erasmus Universiteit te Rotterdam). 

- Bachelor: Business Administration (RSM, Erasmus Universiteit te Rotterdam). 

Functie: Advisor

Wat waren je eerste indrukken tijdens de FSA beroependagen van EY?

Wat mij direct opviel bij EY was de nadruk die werd gelegd op het werken in teams. Hoe bundelen wij onze krachten om onze ‘fictieve klant’ een zo goed mogelijke oplossing te bieden? De nadruk op het werken in teams is iets wat mij erg aantrok aan EY.

Waarom heb je voor een stage bij EY gekozen?

EY was (en is nog steeds) voor mij een groot vooraanstaand  adviesbureau. Een stage was voor mij dan ook een mooie kans om mijzelf bij zo een groot adviesbureau te bewijzen en tegelijkertijd een goede test om te kijken of de advieswereld de juiste eerste carrière stap voor mij zou zijn.

Hoe heb je je ontwikkeld van je stage naar een full-time baan?

De insteek van mijn stage was toentertijd dat wanneer de stage van beide kanten goed zou bevallen ik in september met een full-time baan zou beginnen bij EY. Vanaf dag één van mijn stage heb ik dan ook keihard mijn best gedaan om een goede indruk te maken. Daarnaast heb ik met veel verschillende mensen binnen EY gesproken, zowel formeel als informeel, om te kijken waar ik binnen de organisatie het best zou passen.

In hoeverre is het mogelijk om bij EY in het buitenland te werken?

Dit behoort zeker tot de mogelijkheden bij EY en is binnen EY Advisory misschien zelfs wel onoverkoombaar ! Een mooi voorbeeld hiervan was mijn tweede officiële werkdag waarbij ik samen met drie andere starters bij één van de directors werd geroepen met de vraag of één van ons geïnteresseerd was om te gaan helpen bij een project van vier á vijf maanden in Londen. Zelf ben ik toen niet naar Londen gegaan, maar met zoveel internationale klanten is het een kwestie van tijd voordat ik een keer naar het buitenland zal gaan.

Wat zijn je grootste uitdagingen tot nu toe geweest?

Mijn grootste uitdaging tot nu toe is geweest om het studentenleven achter me te laten en er voor te zorgen dat ik elke dag klaar ben om weer een goede professionele prestatie te leveren. Daarnaast is elk nieuw project op zichzelf weer een grote uitdaging,  iedere keer moet je ervoor zorgen dat je binnen korte tijd diep de materie in duikt en samen met je team tot een goede en gepaste oplossing voor de klant te komt.   

Waarom zou je andere aanraden om bij EY te werken?

Binnen EY krijg je een kans om te werken met de beste mensen binnen hun vakgebied. Daarnaast is EY een bedrijf waarbinnen je wordt uitgedaagd om je eigen carrière pad binnen het bedrijf uit te stippelen en wordt je ook gestimuleerd om een vervolg studie te volgen. Kortom de mogelijkheden binnen EY zijn bijna eindeloos.

My rating