Ervaring als Trainee Achmea

Timo Hogendoorn ervaring als Trainee bij Achmea
- On 28 November 2014
Rating
Ervaring als Trainee Achmea https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-als-trainee-achmea 3
3

 

Doordrukken is misschien een oplossing, maar tijd nemen om samen met collega’s echt goed samen te brainstormen kan juist helpen om een veel betere oplossing te vinden. Zo ga je elkaars problemen en gedachtes beter begrijpen en ontwikkel je ook ideeën waarmee de grondoorzaken worden aangepakt (geen tijdelijke lapmiddelen). Door de samenwerking zullen de oplossingen vervolgens door collega’s ook echt worden verspreid om zo ook het draagvlak te vergroten.

Dit betekent in het begin dat je vaak wat meer tijd dient te nemen om je ideeën aan de man te brengen, maar ook als je stappen maakt gedurende het proces. Hierdoor geef je collega’s de ruimte om steeds input te leveren en blijft iedereen betrokken.

Het klinkt allemaal zo logisch, maar als trainee wil je de wereld veranderen in een half jaar (en vaak zelfs het liefst in je eentje). Dan is dit toch even omschakelen. Ik ben een aantal maanden geleden een verbeterproces gestart op het offerteproces van collectieve contracten en merk dat de brainstormsessies enorm effectief zijn. Ondanks dat ik al bepaalde ideeën had, zijn er heel veel nieuwe ideeën bij gekomen die (in mijn ogen) ook echt gaan helpen om dit proces te stroomlijnen!

Door de brainstormsessies is het ook niet meer een project van mij, maar van de hele projectgroep. Het draagvlak is gecreëerd, terwijl met alle invalshoeken rekening is gehouden. Ik had zelf nooit verwacht dat dit zo effectief zou zijn, want ik had toch het idee dat ik al de complete oplossing in gedachten had...

Ik ben dan ook superblij dat ik de verschillende collega’s erbij betrokken heb en ik vind het een enorm mooie ervaring die ik meeneem. Zo merk je maar weer dat het soms goed is om zo veel collega’s om je heen te hebben die weer net wat anders denken dan jij zelf. Om maar een cliché aan te halen die ik van mijn streamgenootje Lucas heb gekregen: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

My rating