Ervaring Analist Kempen & Co

Ervaring Analist Kempen & Co
- On 24 February 2015
Rating
Ervaring Analist Kempen & Co https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-analist-kempen-co 3
3

Thomas van den Born is sinds 2009 in dienst bij Kempen & Co. Hij is Analist op de afdeling Corporate Finance. Lees hieronder over zijn ervaringen.

Hoe ben je bij Kempen & Co terecht gekomen?
Na een aantal inhousedagen bij verschillende bedrijven te hebben bezocht, besloot ik voor een stage te kiezen bij een Nederlandse investment bank. De sollicitatiegesprekken gaven, naast de inhousedagen, een iets beter beeld van de verschillen tussen de banken. Uiteindelijk waren de sollicitatiegesprekken een laatste bevestiging: geanimeerde gesprekken en cases met jonge, ambitieuze en geïnteresseerde vaklui. Kempen & Co was de plek waar ik veel kon gaan leren in het begin van mijn loopbaan.

Geef een korte omschrijving van jouw functie
Bij Corporate Finance houden we ons voornamelijk bezig met het adviseren van partijen bij fusies & overnames en/of kapitaalmarkttransacties. Als analist met circa twee jaar werkervaring ben je in een team verantwoordelijk voor een combinatie van projecten managen, financiële analyses uitvoeren, verhaallijnen structureren en uitwerken, kansen zoeken in de markt en bedrijfstakken analyseren.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Ik probeer zelf altijd rond half negen op kantoor te zijn. De dag begint met lezen: het FD ligt klaar en het scannen van allerlei e-mails en nieuwsberichten. Kortom, weten wat er in de markt speelt. Daarna is het keer op keer spannend wat de dag gaat brengen. Elke dag kent wel een belangrijke deadline die gehaald moet worden. De uren vliegen voorbij door interne en (steeds meer) externe meetings. Afhankelijk van je werkzaamheden kun je vroeg of laat thuis zijn maar in principe probeer ik ’s avonds altijd tijd vrij te maken voor sport en sociale contacten.
Een voorbeeld van waar we mee bezig zijn, is de verkoop van een Nederlands bedrijf, waar verschillende verkoopmethoden met elk verschillende kopers mogelijk zijn. We werken binnen zo’n proces toe naar een ontknoping en als het zover is, kan iedereen in de krant lezen dat de deal succesvol is afgerond. Daarnaast werk ik aan een aantal pitches, zodat we ook in de toekomst mooie deals kunnen blijven doen.
Ter ontspanning wordt er ontzettend veel gelachen, gevoetbald in de gang, goede koffie gedronken en wordt er ook buiten het werk veel met elkaar omgegaan.

Hoeveel verantwoordelijkheid krijg je?
Bij Kempen & Co werken we voornamelijk met learning-on-the-job en dus heb je zelf in de hand in welk tempo jij je ontwikkelt. Dat tempo bepaalt vervolgens in grote mate de verantwoordelijkheid die je krijgt én neemt. Kortom, als blijkt dat jij de kennis en capaciteiten hebt om zaken zelfstandig op te pakken dan is jouw verantwoordelijkheid binnen Kempen & Co vanaf minuut één erg groot.

Het meest spannende moment in je carrière bij Kempen & Co?
Iedereen bij Kempen & Co werkt keihard om deals binnen te halen en deze uiteindelijk ook succesvol af te ronden. Voor mij zijn spannende momenten dan ook de momenten waarop potentiële cliënten besluiten om met ons in zee te gaan. Dit is vaak een strijd op leven en dood met andere corporatefinancehuizen. Je wilt absoluut niet dat de door het team geïnvesteerde tijd en energie voor niets blijken te zijn geweest. Het binnenhalen van grote mandaten werkt dan ook enorm motiverend. Maar als de deal binnen is, is dat nog geen garantie voor closing van de deal. Allerlei omgevingsfactoren maken elk proces een compleet andere. Het meest bevrijdende gevoel is voor mij het closen van de deal, na wekenlange inspanning door mijn team!

Wat is het unique selling point van Kempen & Co als werkgever?
Absoluut de sfeer. Ik denk dat bij weinig bedrijven met zoveel enthousiasme en zo veel plezier wordt gewerkt. Daarnaast de afwisseling: geen dag, geen cliënt, geen opdracht en geen collega is hetzelfde. Daarnaast ben ik na anderhalf jaar heel tevreden over de verschillende trainingen die we binnen Kempen & Co krijgen. Naast deals doen is dat ook een goede manier om jezelf te blijven ontwikkelen, zowel professioneel als persoonlijk.

Wat doe je naast je werk?
Mijn voornemen is om minimaal drie keer in de week te sporten: voetbal, hardlopen en/of fitnessen. Als er dan nog tijd over is (en soms krijgt dit ook nog de voorkeur boven sporten…) dan zit ik het liefst met vrienden in de zon op het terras te genieten van mooie verhalen en lekker eten & drinken.

 

My rating