Ervaring Business Course deelnemer EY

Ervaring Business Course deelnemer EY
- On 12 January 2015
Rating
Ervaring Business Course deelnemer EY https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-business-course-deelnemer-ey 4.5
4.5

Lees hier over de ervaringen van Jordy Inden bij EY. Dit eerste artikel gaat over hoe Jordy bij EY terecht is gekomen. Voor het gevolg van het interview kijk je hier!

Hoe ben je bij EY terecht gekomen?

In juni 2012 was ik klaar met mijn masterscriptie en kon ik mijn MSc-diploma Accounting & Control aan de VU aanvragen.  Na het afronden van mijn scriptie heb ik gesolliciteerd bij  EY en  KPMG, omdat ik gevoelsmatig met beide bedrijven de meeste affiniteit had. Helaas kregen de scriptanten voorrang en waren de startbewijzen voor het nieuwe seizoen al vergeven. Ik besloot om de aanvraag van mijn diploma uit te stellen en nog enkele additionele vakken te volgen alvorens een nieuwe poging te wagen.

De nieuwe mogelijkheid was voor mij de EY business course in november 2012. Ik zag dit als de uitgelezen kans om een definitieve keuze te kunnen maken tussen EY en een ander kantoor. Het andere kantoor ging naar het buitenland; EY bleef in tegenstelling tot andere kantoren “gewoon” in Nederland. De business course overtrof alle verwachtingen. In een tijdsbestek van slechts 4 dagen is het beroep van stoffige accountant gepimpt tot een compleet andere dimensie. Alle startersgadgets (auto, Iphone met persoonlijke secretaresse!!, laptop) maakten het plaatje compleet. De week vloog voorbij, was zeer leerzaam, maar vooral ook heel spontaan. In deze week heb ik de sfeer binnen  EY mogen proeven en dat beviel meteen. Een week na de business course werd ik opgebeld met het aanbod tot een meeloopstage aangezien ik met mijn studie al klaar was. De beslissing, een gevoelsmatige (heel cliché, maar o zo waar), was geen lastige….

Tijdens mijn stageperiode heb ik de bevestiging gekregen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Mijn stage sloot ik af met een voetbaltoernooi met collega’s: “De Zomercompetitie”, een competitie van 2 maanden tussen bedrijven op de Zuid-as. Via deze weg heb ik de collega’s van een andere kant mogen zien, waardoor de klik alleen maar groter is geworden. Na mijn stage heb ik een contract mogen tekenen voor het nieuwe seizoen; mijn startbewijs was binnen. Ik was nu zelf een van de deelnemers, op weg naar het grote avontuur…

My rating