Ervaring Business Course in Hong Kong Deloitte

Ervaring Business Course in Hong Kong
- On 15 April 2015
Rating
Ervaring Business Course in Hong Kong Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-business-course-hong-kong-deloitte 4
4

Ik ben Stefan Peijpers, 24 jaar en masterstudent Fiscaal Recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In februari 2014 ben ik, naar aanleiding van de Business Course 2013 naar Hong Kong, als werkstudent en scriptie-stagiair begonnen bij Global Business Tax (TMT). Vanaf 1 juli ben ik als werkstudent werkzaam bij Indirect Tax.

Naar aanleiding van het LOF-congres in Groningen besloot ik, na het nuttigen van een heerlijke zelf ‘geshakete’ Deloitte cocktail, te solliciteren voor de Deloitte Business Course. Ondanks dat ik al eerder in Hong Kong was geweest, leek het mij een onwijs gave ervaring om op deze manier het kantoor, de mensen en de werkzaamheden te leren kennen. Zodoende heb ik besloten om mijn sollicitatie te verzenden en het verdere proces af te wachten.

Sollicitatieproces
Al snel kreeg ik na mijn sollicitatie een e-mail toegestuurd waarin ik werd uitgenodigd voor het maken van een assessment en persoonlijkheidstest. ‘Het vergt wat tijd, maar blijf jezelf en denk aan wat er eventueel te wachten staat’, was de gedachte waarmee ik de verschillende stappen van het proces door ging. Na het afronden van de testen had ik een gemengd gevoel: het ging niet zoals ik wilde (te weinig tijd, toch die ene vraag misschien fout beantwoord e.d.), maar toch had ik alles uit mezelf gehaald. Een aantal dagen later werd het laatste gevoel in een verlossende e-mail bevestigd, het was goed verlopen en de selectieprocedure werd voortgezet. Tijdens de selectiedag in Rotterdam werden mijn fiscale kennis en rol binnen een groep getest. Het was een leuke en leerzame ochtend en het werd wederom afwachten. Uiteindelijk werd ik vrijdagmiddag, net nadat ik thuis kwam van mijn bijbaan, gebeld door de recruiter met de ongelofelijke mededeling dat ik geselecteerd was voor de Business Course. 

Kick off en de pre-days
Al snel begon het daadwerkelijke project en werden alle studenten in de Maastoren aan elkaar voorgesteld. Wat ons te wachten stond wist niemand, totdat tijdens de Kick off bleek dat we op een project gingen meedraaien voor een toekomstige klant! Verbaasd als de meeste waren begonnen we met het treffen van voorbereidingen, ondanks dat niemand wist waar we moesten beginnen. Er zouden nog 2 dagen volgen op kantoor Utrecht waarbij de nodige tijd zou worden besteed aan voorbereidingen, maar natuurlijk ook aan de nodige gezelligheid.

Hong Kong: 'de stad van het echte werk'
Na een lange vlucht waren we eindelijk aangekomen: de stad waar het de aankomende dagen allemaal moest gaan gebeuren. Naast vele leuke activiteiten, moest er uiteindelijk een presentatie gegeven worden voor onze klant. Na een nacht doorwerken was het vrijdag dan eindelijk zo ver en verliep de presentatie voor ons gevoel top! De avond werd afgesloten met een glas champagne met een super uitzicht over Hong Kong. Iedereen begon daadwerkelijk te beseffen wat er de afgelopen weken allemaal over ons heen was gekomen en dat wij die middag iets unieks hadden meegemaakt. Wie kan er als student nu zeggen dat hij/zij gewerkt heeft voor een ‘toekomstige klant’? De avond eindigde in stijl met een heerlijk diner en daarna feest in een grote club. De zaterdag bestond voornamelijk uit ontspannen activiteiten en zondagmiddag zouden we terug vliegen naar Amsterdam. Zou het mij gelukt zijn om met een mooi aanbod Hong Kong te verlaten?

Een bruisende start in Amsterdam
Na afloop van de business course heb ik een aanbod gekregen om 3 maanden mee te lopen als werkstudent en scriptie-stagiair bij Global Business Tax. Na hier te hebben meegelopen op leuke projecten en opdrachten loop ik vanaf 1 juli jl. mee op de Indirect Tax afdeling omdat ik hier ook graag in de keuken mee wilde kijken. Zo zie je maar hoe snel het in een jaar kan lopen: van een bruisend Hong Kong naar twee onwijs leuke werkstudentschappen in Amsterdam. Een ding weet ik nu zeker: ik heb Deloitte leren kennen als een topwerkgever!

 

 

My rating