Ervaring Consultant EY

Ervaring Consultant EY
- On 09 April 2015
Rating
Ervaring Consultant EY https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-consultant-ey 4
4

Niet alleen naar cijfers uit verleden kijken maar ook analyses maken van kansen en risico’s maakt het werk bij Transaction Support zeer uitdagend en afwisselend!

Mijn naam is Peter Eskes en ik werk sinds februari 2014 als Consultant Transaction Support op de TAS afdeling in Zwolle. Kantoor Zwolle is een regionaal gericht kantoor waar regelmatig activiteiten door de medewerkers georganiseerd worden zoals een voetbaltoernooi, een bowling uitje of natuurlijk de voetbalpoule. 

Het leukste aspect van mijn functie vind ik de afwisseling en een kijkje kunnen nemen bij allerlei verschillende ondernemingen. Als consultant ben je vaak op project basis bezig met een Due Diligence onderzoek. De ene keer betreft het een overname van een industriële producent terwijl je een week later bezig bent met een fusie in de kraamzorg.

Vaak begin ik de dag rond 08.30 uur op kantoor of bij de klant. Na een kop koffie (niet geheel onbelangrijk) start ik met het lezen van mijn mails. De rest van de dag ben ik vaak bezig met het maken van een Databook. Dit is een Excel document waarin allerlei brondocumenten samen komen. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat cijfers uit de jaarrekeningen in het Databook komen te staan. Dit is noodzakelijk om later tabellen en grafieken bij onze analyses te kunnen plaatsen. Daarnaast heb ik ook regelmatig contact met de klant om alle benodigde informatie boven water te krijgen of de feiten/cijfers af te stemmen. 

My rating