Ervaring Corporate Communicatieadviseur VGZ

Ervaring Corporate Communicatieadviseur VGZ
- On 15 January 2015
Rating
Ervaring Corporate Communicatieadviseur VGZ https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-corporate-communicatieadviseur-vgz 4
4

Jordi van Baardewijk werkt als Corporate Communicatieadviseur binnen de afdeling Externe Communicatie in het vakgebied Marketing en communicatie bij VGZ. Hieronder vertelt hij zijn verhaal.

"Als Corporate Communicatieadviseur binnen de afdeling Externe Communicatie werk ik samen met mijn collega's aan het bouwen, bewaken en beschermen van de reputatie van Coöperatie VGZ. Wij zijn het gezicht naar buiten en voeren de regie over de externe communicatie op corporate niveau. Van de ontwikkeling van de coöperatieve identiteit en de implementatie daarvan via verschillende kanalen, tot de communicatie met stakeholders zoals bijvoorbeeld zorgaanbieders, overheid en politiek. Ik werk daarbij samen met onder andere de woordvoerders en andere communicatieadviseurs. Doordat we in een dynamisch speelveld opereren, is geen dag hetzelfde. Politieke besluitvorming kan van de één op de andere dag voor grote veranderingen zorgen, die zowel intern als extern van invloed zijn. En juist dat maakt mijn werk erg interessant.

In de drie jaar dat ik bij Coöperatie VGZ werk, heb ik me ontwikkeld van Communicatiemedewerker naar Communicatieadviseur. Ook ben ik overgestapt van Interne Communicatie naar Externe Communicatie, omdat ik me breed wil ontwikkelen. Het is mijn doel om me verder te ontwikkelen tot een senior adviseur, met op de lange termijn een leidinggevende rol. Bij Coöperatie VGZ krijg ik de ruimte voor die ontwikkeling, door scholing en coaching, maar ook doordat ik interessante projecten mag oppakken. Daarnaast werken er hier genoeg professionals met ruime ervaring, waarvan ik veel kan leren.

Een grote toegevoegde waarde binnen Coöperatie VGZ vind ik Netwerk!, ons platform voor ambitieuze young professionals. NetWerk! organiseert allerlei activiteiten, zoals bijvoorbeeld intercompany events en scenarioplanning, maar ook informele borrels. Ik herinner me nog goed dat we in december 2010 een week lang geld hebben ingezameld bij onze collega's op alle vestigingen in het land voor Serious Request. Wat nog best een uitdaging was, want de normale werkzaamheden liepen gewoon door. Maar wat waren we trots op onze organisatie toen we uiteindelijk € 11.000,- mochten overhandigen bij het Glazen Huis, namens Coöperatie VGZ. Dat zijn leuke dingen en het creëert een goede band met collega's van andere afdelingen, waardoor je uiteindelijk nog beter samenwerkt."

My rating