Ervaring Data en Analytics Avanade

Ervaring Data en Analytics Avanade
- On 14 November 2014
Rating
Ervaring Data en Analytics Avanade https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-data-en-analytics-avanade 3
3

Rick Meijvogel werkt in de richting van Data en Analytics bij Avande. ‘De eerste keer dat je zelfstandig naar een klant moet, is heel spannend'

Ik ben zeer tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt. Ik ben de richting van Data en Analytics opgegaan. Inzicht halen uit data en dan alles bouwen wat nodig is om dat te realiseren. Een geschikte werkgever heb ik gevonden. Dat is namelijk Avanade!

Stageperiode

Avanade leerde ik kennen op het HBO-ICT job event. Hier was ik op zoek naar een stage voor mijn afstudeerscriptie. Bij veel bedrijven heb ik mijn gegevens achtergelaten, maar de oranje stand met de enthousiaste medewerkers hadden me geprikkeld. Ze hadden bovendien een erg toffe stageopdracht. Het bouwen van een Datavault generator. Hier kan ik programmeren en kennismaken met het vakgebied Data & Analytics.

De stageperiode was een succes. Ik werd als stagiaire als volwaardig medewerker behandeld en je mag  mee met uitjes. Je wordt betrokken bij serviceline meetings en je kunt vrolijk een praatje aanknopen met de CEO bij de koffieautomaat als je daar behoefte aan hebt. Toen mij een aanbod werd gedaan om na mijn stage bij Avanade te komen werken, hoefde ik niet lang na te denken!

Mijn eerste jaar bij Avanade

Het eerste jaar was hectisch, maar zeer tof. De eerste keer dat je zelfstandig naar een klant moet, is heel spannend. Daar stond ik dan, net een week afgestudeerd en nu naar een klant. Hier was gelukkig al wel een team van Avanade aan de gang. Helaas was het maar voor twee weken. De klant had een tegenvaller en dus werd het project gestaakt.

Bij Avanade heb je veel mogelijkheden. Dat werd bewezen toen een finance medewerker een idee had voor een intern project. Aangezien ik op dat moment even niet bij een klant zat, werd ik hiervoor ingezet. Al vrij snel bleek dat ik internationaal inlichtingen moest gaan inwinnen. Dus zat ik al snel in calls met mensen uit Denemarken, Engeland en Noorwegen. Daarna het management overtuigen van het nut van de oplossing, de oplossing bouwen en het leukste: de oplossing werd ook echt gebruikt!

Daarna werd ik zelfstandig naar een klant gestuurd. Hier was geen Avanade team aanwezig, dus dit was een extra uitdaging. Het vertrouwen dat Avanade me gaf om deze toffe klus toch te mogen doen voelde enorm kicken. Extra leuk was het dus toen ik drie maanden later de oplossing succesvol had uitgevoerd. Klant tevreden, Avanade tevreden en ik tevreden!

My rating