Ervaring Discover Trainee Programma Vodafone

Ervaring Discover Trainee Programma Vodafone
- On 29 January 2015
Rating
Ervaring Discover Trainee Programma Vodafone https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-discover-trainee-programma-vodafone 3
3

Wouter van der Meulen was Discover Trainee bij Vodafone. Hieronder vertelt hij zijn verhaal.

Training en begeleiding in overvloed

Na afronding van mijn studie ben ik een aantal maanden gaan reizen. Bij terugkomst ben ik bij een online marketing bureau gaan werken. Hoewel ik de werkzaamheden interessant vond, merkte ik dat ik met de keuze voor een specialistische functie mijn werkterrein aan het versmallen was.

Precies wat ik zocht

Vodafone biedt met het Discover Programma precies hetgeen dat ik zocht: een breed werkterrein en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Door drie projecten van vier maanden binnen verschillende werkvelden te doen, leer je goed waar je eigen interesses en competenties liggen. De projecten zijn relatief kort, waardoor je in korte tijd resultaat moet boeken. Hierbij krijg je veel ondersteuning, enerzijds in de vorm van een buddy (ex-trainee), projectmanager en lijnmanager, anderzijds door de persoonlijke trainingen die je in het jaar als trainee krijgt. In deze trainingen leer je veel over jezelf. Als je persoonlijke ontwikkeling belangrijk vind, dan is het traineeship van Vodafone in ieder geval geknipt voor je.

Platter en informeler

Het is mij opgevallen dat de organisatie platter en informeler is dan ik had verwacht. Dit maakt collega's benaderbaar en dat heb je absoluut nodig om jouw opdrachten tot een succes te maken. Je krijgt veel vrijheid en die vrijheid moet je naar eigen inzicht benutten. Het mobiele werken is hier een mooie aanvulling op.

My rating