Ervaring financial controller Randstad

Ervaring financial controller Randstad
- On 09 January 2015
Rating
Ervaring financial controller Randstad https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-financial-controller-randstad 3
3

Cynthia Hogeveen werkt als financial controller bij Randstad.

‘Volgens Wikipedia zijn collega’s personen die uitsluitend verenigd zijn om een gezamenlijk doel te bereiken. Op deze manier klinkt het wel erg zakelijk, terwijl collega’s juist die mensen zijn met wie je het grootste deel van je week, en misschien wel je van je hele leven doorbrengt.

Collega’s zijn voor mij een beetje als familie, maar dan anders. Ik heb ze niet zelf uitgezocht, ze waren er al voordat ik kwam en af en toe komt er weer een ‘nieuwe’ bij. Je hebt een soort ‘vaderfiguur’ die af en toe de nodige adviezen geeft, en een ‘moederfiguur’ die van iedereen alles weet. De stagiaire is een soort ‘broertje’ die misschien de verantwoordelijkheid nog niet helemaal overziet maar er met zijn lach toch goed mee wegkomt. We lunchen samen aan tafel, vieren elkaars verjaardagen, halen grappen met elkaar uit, wensen elkaar succes bij belangrijke momenten en als er iemand mist, valt dat gelijk op.

In mijn vorige baan als accountant werkte ik in verschillende teams, met veel verschillende collega’s op locatie bij de klant. De mensen met wie ik werkte waren erg leuk, maar langer dan een paar weken zat je vaak niet bij elkaar. Ik werk nu 8 maanden bij Randstad en vind het fijn om een vaste groep collega’s om me heen te hebben. En, ik raak ook best wel aan ze gehecht. Door de tijd heen leer ik ze steeds beter kennen. Niet alleen onder werktijd, maar ook tijdens de borrel op donderdag, een avondje naar de Parade, afdelings-BBQ en natuurlijk de aankomende ski-trip.

Hier op de financiële afdeling van Randstad, lijken we (net als in een familie) wel een beetje op elkaar. Mijn gemiddelde collega voelt zich jong, is ambitieus, wil leren en kwaliteit leveren, zoekt verbetering en benoemt successen. We zijn natuurlijk een stelletje ‘controlfreaks’ bij elkaar en te veel verandering…daar houden we hier niet zo van. Elke dag dezelfde tafels tijdens de lunch opzoeken ligt ons beter. Ook irritaties komen weleens voor, bijvoorbeeld bij een uitzoekklusje dat moet gebeuren, maar waar niemand zich echt verantwoordelijk voor voelt. Dan is het ‘we doen het samen gevoel’ even verdwenen, want jij zou dit toch oppakken?

Ik vind het leuk om met mijn collega’s samen te werken, en als vandaag ons kwartaalrapport de deur uit is…dan hebben we weer een doel gehaald. Uiteraard, zonder dat gezamenlijke doel zouden wij als collega’s niet verenigd zijn. Werk wordt leuker mét collega’s, en gelukkig heb ik die hier elke dag. ‘

My rating