Ervaring Indirect Tax EY

Ervaring Indirect Tax EY
- On 20 October 2014
Rating
Ervaring Indirect Tax EY https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-indirect-tax-ey 3
3

Een werkomgeving waar je professionele ontwikkeling centraal staat. Maar ook een werksfeer waarin je altijd bij elkaar kunt binnenlopen. Dat is wat EY toekomstige fiscalisten te bieden heeft. Wil je weten wat nog meer? Lees hieronder wat Ilona van den Eijnde te vertellen heeft. Voor de rest van het interview klik je hier!

Kun je je kort voorstellen?

Mijn naam is Ilona van den Eijnde, ik heb in Tilburg gestudeerd en ben nu werkzaam op de afdelingen Indirect Tax en Customs & International Trade van EY Rotterdam. Daarnaast ben ik lid van de Adviesgroep Fiscale Procesvoering, die de begeleiding van de door EY gevoerde bezwaar- en beroepsprocedures op zich neemt.

Hoe ben je bij EY terecht gekomen?

Koffie! Niet de bakjes die uit een automaat komen, maar de koffie van een bekend Amerikaans koffiemerk. EY organiseerde enkele jaren geleden een Indirect Tax Day met een letterlijk kijkje in de keuken van één van haar klanten. Ik raakte, zonder dat ik het goed en wel door had, met een van de Rotterdamse partners aan de praat en enkele weken later zat ik bij hem op kantoor mijn toekomstige baan als werkstudent bij EY te bespreken. Het ging allemaal heel snel, maar het voelde goed,

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

Geen dag is hetzelfde, geen klant is hetzelfde. Mijn dag begint sowieso met koffie. Daarna begin ik óf met het openen van mijn mailbox, óf ik ben onderweg naar een meeting met de klant. Het komt erop neer dat ik probeer om het verhaal van een klant in een fiscaal raamwerk te plaatsen. Soms weten klanten waar de pijnpunten zitten, dan praten we sneller over de wenselijke oplossingen. Soms weten klanten dat niet en dan onderzoeken we het probleem en de barrières. Na overleg met mijn eigen team of dat van een andere vakgroep, vertalen we de uitkomst in een advies.

Op vrijdag sluiten we (soms) af met een borrel. Ook zijn er genoeg andere sociale activiteiten op eigen initiatief van vrijwel alle collega’s. Toen ik net bij EY begon, zijn we een keer zelf pizza’s gaan bakken bij één van de collega’s thuis. Recent zijn we met de hele groep sushi gaan eten (wat een logistieke uitdaging is) en ieder jaar BBQ-en we bij een van de partners thuis.

Het leukste aspect van je baan?

Het afwisselende karakter van de werkzaamheden. Bijvoorbeeld de wijze waarop een tablet werkt en hoe daar fiscaal tegenaan gekeken wordt. Meestal ben ik bezig met iets tastbaars en dat vergt verdieping in de business van een ander, maar zorgt er wel voor dat soms taaie indirect tax materie direct gaat leven.

My rating