Ervaring Information Management Traineeship YSE

Ervaring Information Management Traineeship YSE
- On 13 March 2015
Rating
Ervaring Information Management Traineeship YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-information-management-traineeship-yse 0
0

Elisa Syakur volgt het traineeship Information Management bij YSE. Hieronder vertelt zij over haar ervaring.

Daar stond ik dan tijdens de selectiedag met een rood-witte wokpan in m’n handen een presentatie te geven over mezelf. Rood en wit zijn namelijk de kleuren van de vlag van Indonesië, het land waar mijn ouders vandaan komen. Samen koken en eten vormt nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur, dus ook tijdens mijn presentatie kon dit niet ontbreken.  

“I like rice. Rice is great if you’re hungry and want 2000 of something.” (Mitch Hedberg).

Ik vertelde dat ik het heerlijk vind om met deze pan veelzijdige maaltijden te maken; rijst, gewokte groenten, stoofgerechten, pannenkoeken, etc. En dat veelzijdigheid ook staat voor mijn interesses. Ik ben een Politicoloog met een bedrijfskundige Bachelor en ervaring in de IT.  

Ik heb gekozen voor het Information Management Traineeship omdat ik geïnteresseerd ben in hoe je IT kunt gebruiken om je dienstverlening voor de klant continu te verbeteren. Ik houd van creatief bezig zijn. Voor mij omvat dit het verbinden van mensen, kennis en ervaringen. Ik zie altijd mogelijkheden en het maakt mij gelukkig als daarmee anderen geholpen kunnen worden. 

Sinds november 2014 ben ik op opdracht bij Akzo Nobel waar ik de transitie naar een nieuw IT Governance & Control model ondersteun. Elke vrijdag zitten alle Young Professionals bij YSE in Baarn waar je naast het volgen van trainingen ook coachingsgesprekken hebt met je peoplemanager. De vrijdag draait ook om elkaar helpen in je opdracht en met allerlei andere uitdagingen die je onderweg tegenkomt. Mijn grootste leermoment tot nu toe is dat het mij en anderen in de samenwerking helpt om mijn gevoelens te toetsen in de communicatie met anderen, verwachtingen uit te spreken, bevestiging en feedback te vragen en deze te accepteren.

Eén van de aspecten die mij aansprak bij YSE is de sterke nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Je denkt na over hoe jij het beste waarde kan toevoegen aan de organisatie op een manier waar jij gelukkig van wordt. Zoals Steve Jobs zei:”Your time is limited so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking.”
Je zal jezelf vaak genoeg tegenkomen, maar fouten maken mag. “Glansrijk onderuit gaan” is een term die je regelmatig hoort bij YSE. Ik geloof dat het belangrijk is om fouten te durven maken en daarvan te leren, want zoals Ken Robinson zei: “If you are not prepared to be wrong you’ll never come with anything original”.  Een ander aspect die mij aansprak is de enorme vrijheid die je bij YSE hebt om projecten te initiëren. Binnen het ontwikkelprogramma zetten we samen met andere IM Young Professionals een IM talent area op. 

 

My rating