Ervaring Inhousedag AFM

Ervaring Inhousedag AFM
- On 11 March 2015
Rating
Ervaring Inhousedag AFM https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-inhousedag-afm 3.5
3.5

Vanuit zijn studie criminologie nam Rob Zwarts kennis van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als toezichthouder op de financiële markten. Vanwege zijn affiniteit met gedragstoezicht en de financiële wereld, leek hem de Inhousedag van de AFM interessant om de AFM wat beter te leren kennen. Hierop terugkijkend een keuze waar hij geen moment spijt van heeft gehad. In januari 2015 is Rob gestart als trainee bij de AFM.

 

Toezicht is veel meer dan de letter van de wet
“Tijdens de Inhousedag word je meegenomen in de wereld van de AFM en tegelijkertijd uitgedaagd om na te denken over een aantal vraagstukken waar de AFM in de praktijk mee geconfronteerd wordt. Al je energie en denkkracht kun je vervolgens kwijt in het toezichtspel. Tijdens dit teamspel kom je er op casuïstische wijze achter dat (gedrags)toezicht meer omvat dan enkel de letter van de wet. Een ontzettend leuk en interactief spel dat mij tot op de dag van vandaag is bijgebleven.”

Kennismaken met trainees

“Ontzettend nuttig zijn ook de ervaringen van huidige trainees en daar was op deze dag veel ruimte voor. Ze schuiven aan bij de lunch en borrel, waardoor je een heel levendig beeld krijgt over wat je te wachten staat als starter bij de AFM. Hun enthousiasme was inspirerend en heeft mij toen alleen maar meer gemotiveerd om me voor het traineeship aan te melden.”

 

My rating