Ervaring inhousedag Amsterdam PwC

Vergadering, bord, rode stift PwC
- On 29 March 2015
Rating
Ervaring inhousedag Amsterdam PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-inhousedag-amsterdam-pwc 3
3

Lees hier de ervaring van een bezoeker van een PwC inhousedag in Amsterdam.

Op maandag 3 maart werd er verzameld voor alweer de tweede en laatste editie van de inhousedagen van studiejaar 2013//2014. In het najaar is het traditiegetrouw de beurt aan Utrecht, in het voorjaar aan Amsterdam. Het beloofden weer drukke dagen te worden met volle programma’s.

Zo werden wij van Pro Memorie als eerste verwacht bij PwC, Amsterdam-Zuid. Het programma bij PwC begon met een presentatie over PwC en de eventuele mogelijkheden hier voor de studenten. Hierna werd de groep in drieën verdeeld. Groep een ging een rollenspel doen, groep twee werd bijgepraat over derivaten en hun rol in de financiële crisis en groep drie kreeg informatie over de rol van de accountant in duurzaamheidsverslagen. Er werd drie keer doorgeschoven, waardoor iedereen aan het eind van de dag over deze onderwerpen weer een stuk wijzer was. Ter afsluiting was er de borrel en het diner in de binnenstad van Amsterdam. Natuurlijk konden alle vragen aan PwC’ers hier nog gesteld worden, voor zover die in de loop van de dag nog niet beantwoord waren.

De volgende morgen was het alweer vroeg tijd om naar Amstelveen te gaan, BDO en KPMG zaten hier op ons te wachten. Als eerste was het de beurt aan BDO, hier zouden wij om negen uur zijn. Na het gebruikelijke introducerende praatje over BDO en de mogelijkheden voor studenten, was het tijd voor het inhoudelijke gedeelte. Dit ging over familiebedrijven. Dat meer dan de helft van de bedrijven in Nederland familiebedrijven zijn, was voor veel studenten (inclusief ondergetekende) toch verassend. Er werd uitgezet dat er tegen familiebedrijven toch anders aangekeken moet worden dan tegen niet-familiebedrijven, wat voor accountants in spé erg relevant bleek. Na een uitstekende lunch, waarbij uiteraard ook weer de mogelijkheid was om vragen te stellen, volgde de korte reis naar de overburen, KPMG.

Na binnenkomst in het imposante kantoorgebouw van KPMG...........

Lees verder in dit artikel.

My rating