Ervaring International Equity Sales (Property) Kempen & Co

Ervaring International Equity Sales (Property) Kempen & Co
- On 24 February 2015
Rating
Ervaring International Equity Sales (Property) Kempen & Co https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-international-equity-sales-property-kempen-co 4
4

Dirk Saltzherr werkt als International Equity Sales (Property) bij Kempen & Co. Hij is sinds 2 jaar in dienst en werkt op de afdeling Securities. Lees hieronder over zijn ervaringen bij het bedrijf.

Hoe ben je bij Kempen & Co terecht gekomen?
Na een aantal jaar in het buitenland gewerkt te hebben bij een logistieke onderneming met de focus op commodity trade werd mijn fascinatie voor beurshandel geboren. Via een recruiter kwam ik met Kempen & Co in gesprek, waarbij ik onmiddellijk werd gegrepen door het enthousiasme van de toekomstige collegae. Verder spraken de commerciële activiteiten mij enorm aan en vastgoed vind ik zeer inspirerende materie. Het reizen vind ik ook een interessant en leuk aspect van mijn baan.  

Geef een korte omschrijving van jouw functie
Bij Securities richten we ons primair op het adviseren van institutionele investeerders over hun aandelenportefeuilles. Kempen & Co richt zich op drie niches, waarbij men wil excelleren met de kwaliteit van het product, te weten: European Property Stocks, Life Sciences en Benelux Equities. Zelf werk ik als sales specialist in het Europese vastgoedteam. Dagelijks adviseer ik mijn cliënten over hun posities in deze beleggingscategorie. Dit gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met ons gespecialiseerde team van analisten en handelaren. Zelf ben ik primair verantwoordelijk voor de cliënten in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Scandinavië en België.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Met het vastgoed salesteam starten wij om zeven uur aan de desk. Voor opening van de beurs willen wij onze gezamenlijke research uitsturen. Concreet houdt dit in dat wij actief aan de slag gaan met nieuws, kranten, Bloomberg en persberichten van beursgenoteerde ondernemingen. We geven onze eigen interpretatie aan alle verzamelde feiten met het doel onze cliënten optimaal te adviseren. In geval van belangwekkend nieuws over een fonds hebben wij ook nog een korte meeting met de betreffende handelaar en analist. Vervolgens benaderen wij al onze cliënten om onze visie op de markt te delen. Een groot deel van onze dag bestaat uit het bellen van cliënten vanuit de dealingroom. Verder organiseren wij veel roadshows en seminars, waarbij de focus voor de cliënt ligt op het ontmoeten van managementteams en het bezoeken van de vastgoedobjecten door heel Europa. Dit vergt veel voorbereiding en tevens veel reistijd, maar is in mijn ogen een zeer interessant aspect van ons vak.

Hoeveel verantwoordelijkheid krijg je?
Een groot voordeel van Securities is dat je snel verantwoordelijkheid kan krijgen op het moment dat je bewijst dat aan te kunnen. Na een intensieve inwerkperiode krijg je al snel je eerste klantcontact, onder toezicht van je mentor. Men coacht je actief en al naar gelang je eigen vorderingen kan je snel meer commerciële activiteiten ondernemen en meer verantwoordelijkheid opeisen.

Het meest spannende moment in je carrière bij Kempen & Co?
Het werken in de dealing room is zeer enerverend en kent vele spannende momenten. Het is iedere dag weer een kick om de deals te zien die een resultante zijn van je advies. Echter het meest spannende moment was het plaatsen van een groot aandelenblok bij een transactie in samenwerking met onze collegae van Corporate Finance. Een dergelijke operatie vergt veel inspanning van het gehele team en een gedegen voorbereiding, maar als het succesvol wordt afgerond, geeft dat veel voldoening.

Wat is het unique selling point van Kempen & Co als werkgever?
Het klinkt als een cliché, maar ik vind de sfeer zeer motiverend. Wij maken lange dagen, maar ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk. Verder spreekt mij de grote mate van focus van ons nicheproduct zeer aan, waardoor je een specialist bent op een specifiek gebied van de markt.

Wat doe je naast je werk?
Ik houd enorm van reizen en heb bijvoorbeeld heel Zuid-Amerika doorgereisd. Verder ben ik fanatiek met voetbal en ’s zomers surfen. Het allerbelangrijkste is dat ik afgelopen maart vader ben geworden van mijn eerste kindje. 

 

My rating