Ervaring Manager BTW PwC

Ervaring Manager BTW PwC
- On 18 December 2014
Rating
Ervaring Manager BTW PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-manager-btw-pwc 0
0

Leonie werkt als Manager BTW bij PwC en vertelt hier haar verhaal.

‘Ik werk nu enkele maanden als Manager BTW binnen financiële sectoren in de Tax-praktijk van PwC en dat bevalt me goed. Als manager ben ik vooral bezig met de dagelijkse werkzaamheden voor een klant. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor klanten en de schakel tussen het team en de partner. Ik werk samen met beginnende en senior consultants aan projecten en moet alles in goede banen leiden om te komen tot een mooi afgerond product waarover iedereen tevreden is.

‘Binnen mijn team zijn er vier managers, van wie ik de enige vrouw ben op het moment. Dat is niet altijd het geval, omdat teams per project wisselen van samenstelling. Ik werk steeds met andere collega’s en dat ververst mijn kennis telkens weer. Het maakt mijn werk bovendien interessant. Omdat er zoveel contact is, werk je met veel verschillende mensen. We werken vooral veel samen met Corporate Tax en elke woensdag hebben we een vaktechnisch overleg. In onze business unit overleggen we ook vaak en vier keer per jaar is er een landelijk overleg.

‘Als manager is het belangrijk dat je feedback kunt geven op je collega’s. Er heerst een open cultuur bij PwC en er wordt geprobeerd alles bespreekbaar te maken. Coaching is belangrijk en zelf coach ik ook een aantal collega’s. Iedereen die bij PwC begint, krijgt namelijk een mentor toegewezen, die je - als het ware - aan de hand meeneemt. Je wordt op verschillende vlakken gecoacht en je krijgt alle gelegenheid om jezelf te ontwikkelen. Zo ben ik op secondment geweest naar New York. De werkdruk is daar heel anders dan in Nederland en alles gaat een stuk sneller. Je leert snel zelfstandig te zijn, omdat ze je daar veel meer in het diepe gooien. Je krijgt meer verantwoordelijkheden en je leert om te gaan met een andere manier van werken. Wat ik daar heb geleerd, kon ik in Nederland weer in de praktijk brengen.’

My rating