Ervaring Manager Valuations PwC

Ervaring Manager Valuations PwC
- On 18 December 2014
Rating
Ervaring Manager Valuations PwC https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-manager-valuations-pwc 3
3

‘Ik werk als manager op de afdeling Valuations. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 30 personen. We houden ons bezig met het bepalen van de waarde van ondernemingen in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan dealwaarderingen, waarderingen ten behoeve van financiële rapportages en aandeelhoudersdisputen. Bijvoorbeeld,  tijdens een overnameproces helpen wij met het allokeren van de overnameprijs naar de verschillende activa die zijn gekocht, zoals merknamen, klantrelaties en goodwill. Ook voeren we impairment tests uit om te kijken of er sprake is van bijzondere waardevermindering.

‘De werkzaamheden binnen Valuations zijn vooral op projectbasis. Alle projecten vinden plaats in teamverband. Teamwork is daarom zeer belangrijk binnen PwC. Maar dat betekent niet dat zelfstandigheid, kritisch denkvermogen en assertiviteit niet van je worden verwacht. Het is juist belangrijk dat je de taken die je krijgt toegewezen op een zelfstandige en kritische manier kunt uitvoeren. Uiteraard kun je binnen het team (en ook daarbuiten) om hulp vragen. Omdat ontwikkeling binnen PwC zo belangrijk is, is er een breed scala aan trainingen beschikbaar en word je in alles gemotiveerd om zelf te leren.

‘Binnen onze afdeling is het van belang dat je affiniteit hebt met cijfers en dat je strategisch kunt nadenken. Vooral de consequenties en effecten van een plan in de toekomst zijn belangrijk. Welk effect heeft mijn oplossing op de lange termijn? De klant vraagt namelijk niet om een for-the-time-being oplossing, maar een plan dat hem voor een langere periode gaat helpen. Werken met klanten vind ik leuk en interessant, maar soms ook lastig. Vooral een project overdragen én loslaten. Als je een project eenmaal hebt afgerond – en wellicht met een klant een afsluitend diner hebt gehad – weet je nooit helemaal wat de klant met jouw voorstel en adviezen gaat doen.

‘Als je begint in de Deals tak, waar Valuations onder valt, kun je het traineeship doen of meteen beginnen. Zelf ben ik direct aan de slag gegaan bij Valuations omdat deze afdeling mij het meeste aansprak toen ik op een van de Inhousedagen van PwC was. Als je begint in het traineeship kun je in vier van de zes competentiegroepen – Strategy, Finance Due Diligence, Valuations, Corporate Finance, Delivering Deal Value en Business Restructuring Services – elk een half jaar meelopen. Zo ontdek je nagenoeg de hele Deals praktijk en ervaar je wat jou het beste ligt. Als je uiteindelijk op een van de afdelingen komt te werken, ga je nog meer de diepte in en ontwikkel je meer gespecialiseerde kennis.’

My rating