Ervaring Manager Valuations PwC (2)

Ervaring Manager Valuations PwC (2)
- On 18 December 2014
Rating
Ervaring Manager Valuations PwC (2) https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-manager-valuations-pwc-2 3
3

‘Wat ik persoonlijk erg fijn vond toen ik bij PwC begon, was de verantwoordelijkheid die ik toegewezen kreeg. Om zoveel mogelijk te leren, krijg je al snel verantwoordelijkheid voor delen van een project en mag je mee naar klanten. Op deze manier kun je laten zien wat je kunt en wat je waard bent. PwC is echter een groot bedrijf en niet alles gaat zo snel als je zou willen. Omdat er veel mensen zijn met een stukje verantwoordelijkheid kunnen sommige dingen ook langer duren dan in een kleiner bedrijf. Alles is daarentegen wel super georganiseerd. Er is altijd wel iemand die een antwoord heeft op je vraag en bijna alles is voor je geregeld, of kan geregeld worden. Het is maar net wat je zelf prettig vindt.

‘Elke werkdag ben ik met andere onderwerpen bezig. Meestal begin ik met het bijwerken van mijn e-mails, waarna ik een to-do lijstje maak voor de dag. Dat werk ik vervolgens af. Als manager heb ik andere taken dan als beginnend of senior consultant. Ik coach en begeleid de junior teamleden en help hen bij hun eerste stappen binnen PwC. Als manager ben ik ook meer met de structuur van projecten en rapporten bezig. Ook controleer ik de taken van de junioren. Feedback geven is daarbij van belang en je moet niet bang zijn om zowel positieve als negatieve zaken aan de orde te stellen. Als iets niet goed is, moet dat verbeterd worden en die mogelijkheid krijg je bij PwC gelukkig.

‘Zowel in beginnende als gevorderde functies ben je jezelf continue aan het verbeteren en ontwikkelen. Er heerst een learning-on-the-job mentaliteit en iedereen helpt je graag bij je ontwikkelpunten. Ik word steeds gemotiveerd om boven mezelf uit te stijgen. Zo leer ik steeds meer over de zaken die ik doe én leuk vind en word ik steeds beter op gebieden waarvan ik het niet verwacht had. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat ik bij PwC wilde blijven zolang ik kon leren. Tot nu toe heb ik niets anders gedaan. Vanaf het moment dat ik als beginnend consultant binnenstapte tot nu, bijna vijf jaar later als manager, ben ik constant aan het leren geweest. Zo heeft PwC mij de mogelijkheid gegeven om de Executive Master of M&A and Valuation te volgen aan de Duisenberg School of Finance. Ik zie mezelf groeien. Niet alleen in vakinhoudelijke kennis – die ik nodig heb voor mijn dagelijkse bezigheden – maar ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ook daarvoor krijg je binnen PwC alle ruimte.’

My rating