Ervaring Recruiter Heineken

Ervaring Recruiter Heineken
- On 05 September 2014
Rating
Ervaring Recruiter Heineken https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-recruiter-heineken 3
3

Als je na je afstuderen opzoek gaat naar een baan heb je natuurlijk nog niet veel werkervaring. Dit is geen ramp, want dit probleem hebben alle starters. Toch kun je indruk maken op potentiële werkgevers met je cv. Lisette, recruiter van Heineken Nederland, vertelt in dit artikel hoe.

Ervaring

“Als je tijdens je studie actief bent geweest, met bijvoorbeeld een eigen bedrijf of verenigingsbestuur, voegt dit veel toe. Maar ook kijk ik naar bijbaantjes in de vroege jeugd van een kandidaat. Je hoeft niet voor ieder bijbaantje een uitgebreide omschrijving van je verantwoordelijkheden geven. Maar zet ze bijvoorbeeld onder de noemer ‘diverse bijbaantjes’: krantenwijk, oppassen, schoonmaken etc. Dit laat mij namelijk wel zien dat je al op jonge leeftijd de verantwoordelijkheid nam om je eigen geld te verdienen.”

Onderscheid maken

En weer komt hier het onderscheid maken naar voren. “Ik ontvang veel dertien in een dozijn cv’s, een afgeronde opleiding, nevenactiviteiten bij studie- of sportverenigingen en dezelfde hobby’s. Ik mis vaak authenticiteit”, geeft Lisette aan. “Een van de sollicitanten die me altijd bij is gebleven is iemand die aangaf dat ‘kaas’ zijn hobby was, dat trok mijn interesse. Tijdens het sollicitatiegesprek vroeg ik natuurlijk naar die bijzondere hobby, de jongen vertelde dat zijn oom een kaasfabriek had en dat hij daardoor al op jonge leeftijd bezig was met kaas. Met dit soort dingen kun je jezelf onderscheiden. Nu bedoel ik niet dat je allerlei vreemde hobby’s moet gaan verzinnen, maar probeer je persoonlijkheid door te laten schijnen en wees authentiek.”

My rating