Ervaring Recruitment stage Eneco

Ervaring Recruitment stage Eneco
- On 30 September 2014
Rating
Ervaring Recruitment stage Eneco https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-recruitment-stage-eneco 0
0

Mijn naam is Coby Spoelstra en sinds 3 februari 2014 loop ik 32 uur per week stage op de afdeling Recruitment. Ik studeer Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam en doe naast mijn stage werkzaamheden ook een afstudeeronderzoek.

Nieuw: de Eneco Stagedesk
Tijdens mijn stage zal ik onder begeleiding van Eva Jacobson de stagedesk opzetten en runnen. De stagedesk is een virtuele desk die de vraag naar en het aanbod van stages bij elkaar brengt. Hierdoor ontstaat een kenniscentrum op dit specifieke HR-gebied. Deze maand gaan wij het plan uitrollen in een aantal business units. Op deze manier maken we het bestaan van de stagedesk kenbaar in de organisatie. Vanaf dat moment kunnen wij stage aanvragen binnen Eneco in behandeling nemen en op zoek gaan naar stagiaires die hier goed bij passen. Het leuke aan mijn stage vind ik dat ik echt mijn eigen onderdeel heb. Ik mag mij verdiepen in het vakgebied recruitment en iets nieuws opzetten waar Eneco hopelijk nog jaren profijt van zal hebben. Aan mij de mooie uitdaging om de stagedesk zo goed mogelijk te laten functioneren.

Een volwaardig collega
Het werken bij Eneco bevalt tot nu toe heel goed. Ik werk vanuit Eneco World en door de flexibele werkplekken en de ruimtelijke indeling is dit een fijn pand om in te werken. De collega’s zijn geïnteresseerd en willen graag helpen. Ik merk dat stagiaires bij Eneco serieus genomen worden en dat je wordt gezien als een volwaardig collega. Duurzaamheid speelt indirect ook een rol tijdens mijn stage aangezien het uiteindelijke doel van de stagedesk is om een talentpool te creëren. Eneco kan deze talentpool gebruiken om in de toekomst nieuwe medewerkers binnen te halen.

My rating