Ervaring Senior Investment Manager Kempen & Co

Ervaring Senior Investment Manager Kempen & Co
- On 24 February 2015
Rating
Ervaring Senior Investment Manager Kempen & Co https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-senior-investment-manager-kempen-co 3.5
3.5

Mark van Rijn is Senior Investment Manager bij Kempen & Co. Hij is in dienst sinds 5 jaar en werkt nu op de afdeling Kempen Investments. Lees hieronder over zijn ervaringen bij het bedrijf.

Hoe ben je bij Kempen & Co terecht gekomen?
Via een intermediair kwam ik in de sollicitatieprocedure voor een traineeship bij een grootbank. Tijdens deze procedure zag ik bij de intermediair een vacature voor een financieel traineeship bij Kempen & Co. Aangezien ik via vrienden en bekenden een zeer positief beeld had over Kempen & Co, trok de vacature direct mijn aandacht. Op mijn verzoek ben ik toen de sollicitatieprocedure bij Kempen & Co in gegaan. Na een korte periode kreeg ik van Kempen & Co een aanbod.

Na mijn traineeship en anderhalf jaar Corporate Finance stapte ik over naar Kempen Investments waar versterking van het team werd gezocht.

Geef een korte omschrijving van jouw functie
Kempen Investments voert de directie over Van Lanschot Participaties (VLP). VLP investeert in private middelgrote bedrijven en houdt deze belangen meestal 5 tot 10 jaar in beheer waarna het wordt verkocht.

Als Senior Investment Manager zoek je naar nieuwe investeringen, initieer en begeleid je aan- en verkopen van bedrijven en voer je het beheer over participaties in de portefeuille.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Deze vraag is lastig te beantwoorden aangezien de werkzaamheden sterk verschillen van dag tot dag. Tijdens aan- en verkooptrajecten ben je hele dagen bezig met de mogelijke transactie. Belangrijke werkzaamheden zijn dan: de investeringscasus onderzoeken, waarderingen maken, overnamestructuren bedenken, (vendor) due diligence uitvoeren met ingehuurde specialisten, vele overeenkomsten opstellen, projectmanagement, onderhandelen en gesprekken voeren met het management, belanghebbenden en experts.

Naast een dergelijk traject ben je dagelijks ook bezig met het beheer van participaties waarvoor je verantwoordelijk bent. In grote lijnen betekent dit het regelmatig bezoeken van het bedrijf en het management blijven uitdagen en adviseren op alle vlakken waarmee de onderneming te maken heeft (operationeel, financieel, strategie, acquisities, etc.). Daarnaast maken wij interne rapportages over de voortgang ten opzichte van de business case.

Hoeveel verantwoordelijkheid krijg je?
Iedereen is natuurlijk verantwoordelijk voor zijn/haar eigen taken. Binnen een relatief klein team als Kempen Investments moeten de taken goed verdeeld worden en draagt iedereen dus een grote verantwoordelijkheid. Dit betekent ook dat als je twijfelt over iets je er een specialist bij haalt!

Het meest spannende moment in je carrière bij Kempen & Co
Het wel of niet doorgaan van een kooptransactie. Bij deze kooptransactie was bekend dat wij niet de enige bieder waren. We hadden een ijzersterk verhaal, maar wisten ook dat andere bieders een hogere koopprijs hadden geboden. Als je dan toch de transactie weet te winnen omdat je bod voor deze specifieke verkoper kwalitatief beter was, is dat echt geweldig.

Wat is het unique selling point van Kempen & Co als werkgever?
Kempen & Co kijkt naar jouw eigen mogelijkheden en probeert daar (samen met jou) het meeste uit te halen. Er is geen hiërarchie of bureaucratie, waardoor iedereen elkaar scherp houdt.

Wat doe je naast je werk?
Binnen Kempen & Co heerst geen negen-tot-vijf-mentaliteit. Daarom is het belangrijk dat je de tijd na je werk goed indeelt. Belangrijke zaken voor mij zijn afspraken met familie en vrienden en sporten. Daarnaast ben ik net verhuisd, wat ook wel enige tijd vergt.

My rating