Ervaring Simac powered by YSE trainee

Ervaring Simac powered by YSE trainee
- On 21 January 2015
Rating
Ervaring Simac powered by YSE trainee https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-simac-powered-yse-trainee 3
3

Suzan van Hout volgt het Simac powered by YSE traineeship. Lees hier over haar ervaringen.

"Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met het Simac powered by YSE traineeship. Na mijn opleidingen theatermanagement en daaropvolgend economie had ik zin om van start te gaan met een uitdagende baan. De richting waarin ik deze baan zocht was voor mij nog niet helemaal duidelijk. Wat ik wel wist, was dat ik mezelf wilde uitdagen, dat ik graag samenwerk met anderen en nooit klaar ben met leren. Zo kwam ik terecht bij het Simac powered by YSE traineeship.

In september 2013 startte mijn eerste opdracht in het datacenter van Simac. Van een datacenter had ik wel gehoord, maar veel verder dan dat reikte mijn kennis niet. Mijn opdracht werd het behalen van het ISO certificaat voor informatieveiligheid; een concrete en uitdagende opdracht. Juist omdat ik nog weinig kennis had, was ik gedwongen om anderen om input te vragen en zelf het overzicht te houden. Dit was een effectieve manier om het certificaat te behalen. Daarnaast kende ik aan het einde van mijn opdracht alle ins en outs van een datacenter. Dankzij de goede begeleiding van zowel Simac als YSE was het haalbaar om als starter zo’n uitdagende opdracht uit te voeren en tot een goed einde te brengen. In mijn ogen werd een perfecte combinatie geboden van vertrouwen, vrijheid en een vangnet.

Naast de opdrachten bij Simac zijn de trainingen en kennissessies bij YSE een manier om concreet te leren van alles waar je tijdens je opdracht tegenaan loopt. In een kleine en vertrouwde groep de mogelijkheid hebben om je kwetsbaar op te stellen om optimaal te leren van hetgene dat je meemaakt. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen met mede Young Professionals die vaak tegen vergelijkbare problemen aanlopen. Daarnaast is het een fantastische bron van enthousiasme, kennis, ervaringen en energie!"

My rating