Ervaring Simac powered by YSE traineeship

Ervaring Simac powered by YSE traineeship
- On 21 January 2015
Rating
Ervaring Simac powered by YSE traineeship https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-simac-powered-yse-traineeship 4
4

Rob Dankers is via YSE terechtgekomen bij het Simac traineeship. Lees hier over zijn ervaringen.

"Als afgestudeerd WO-er sta je aan het begin van ‘iets’ wat een mooie carrière kan worden. Je hebt je rugzak gevuld met de nodige kennis en je hebt hier en daar al de nodige ervaringen opgedaan. Toch heb je nog relatief weinig ervaring in de ‘grote mensenwereld’. Het is alsof je met je gloednieuwe klimuitrusting aan het begin van de Himalaya staat. Je hebt veel boeken gelezen over mooie klimtochten en je hebt zelfs al een paar keer geoefend op een klimwand. Een echte berg heb je nog nooit beklommen. Maar goed, daarvoor ben je naar de Himalaya gekomen. In de verte zie je de prachtige bergtoppen door de mist heen. De een nog mooier dan de ander. Je staat te popelen om de klimtocht te maken. Maar dan vraag je je af: welke berg ga ik beklimmen? En hoe kom ik daar?

Na mijn afstuderen voelde ik mij precies de bovenstaande bergbeklimmer. Mijn master titel was binnen. Bedrijfskunde met de richting strategie. Overal om mij heen zag ik prachtige bedrijven. Het liefst wilde ik bij ze allemaal aan de slag. Een mooi vooruitzicht. Maar waar begin je? En hoe maak je je ambities waar?

Ik heb ervoor gekozen om samen met YSE het avontuur aan te gaan. Een goede keus. Via YSE ben ik september 2013 gestart bij Simac techniek. Hier heb ik inmiddels verschillende projecten opgepakt. Zo ben ik begonnen als projectmanager van een intern verbeterproject met betrekking op 350 medewerkers. Meteen een leuke uitdaging met veel verantwoordelijkheden. Hierin stond ik gelukkig niet alleen, zowel vanuit YSE als Simac heb ik professionele begeleiding gekregen. Op inhoudelijk en persoonlijk vlak. Naast deze begeleiding staan ook iedere vrijdag mijn YSE collega’s klaar. Dit is in mijn ogen de kracht van het traineeship, je wordt in het diepe gegooid en samen met professionele begeleiding en hulp van je mede Young Professionals verras je je opdrachtgever met het resultaat.

Na dit project ben ik bij de marketing en sales afdeling aan de slag gegaan. Hier heb ik samen met verschillende teams invulling gegeven aan de markt- en productfocus in verschillende marktsegmenten voor Simac ICT Nederland. Naast deze projecten ben ik samen met andere YSE-ers bij Simac gewerkt aan het opzetten van een ontwikkelprogramma voor alle medewerkers. Een grote diversiteit aan opdrachten dus. Samen met de coaching, trainingen, intervisies en kennissessies zorgt dit ervoor dat ik iedere dag weer leer en met plezier mijn bed uit kom. Maar het is niet alleen maar hard werken. Naast de gave projecten is er gelukkig ook genoeg ontspanning, onder andere: borrels, sportactiviteiten, weekendjes weg, een skitrip en ons wekelijkse hardlooprondje door de Baarnse bossen. Kortom een goede combinatie tussen inspanning, ontspanning en ontwikkeling!"

My rating