Ervaring Starter (Staff) EY

Ervaring Starter (Staff) EY
- On 08 February 2015
Rating
Ervaring Starter (Staff) EY https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-starter-staff-ey 4.5
4.5

Lees hier over de ervaringen van Jordy Inden bij EY. Dit tweede artikel gaat over de uitdagingen voor Jordy bij EY. Ook krijg je tips van hem. Voor het eerste gedeelte van het interview kijk je hier!

Wat houdt je functie precies in?

De meeste mensen worden bang gemaakt met enkele K’s: Koffie halen, Kopiëren, Kop houden. De realiteit is gelukkig anders. De functie als starter (staff) bij EY houdt in dat je alles voor het eerst ziet, dat je met verschillende mensen omgaat die je dingen willen leren en dat je fouten mag maken. Het is de bedoeling je te vormen in de eerste paar jaren in dit beroep. Telkens worden de verantwoordelijkheden groter en worden de werkzaamheden anders. Staff dienen alles voor te bereiden voor de review aan de hand van de uitleg van de werkzaamheden van de controleleider.

Wat is tot nu toe je grootste uitdaging geweest binnen EY?

Zelf ben ik nog niet zo heel lang werkzaam binnen EY, maar het mogen samenwerken met iemand van onze afdeling Fraud Investigation & Dispute Services.   was de grootste uitdaging.

Hoe was de omschakeling van studie naar fulltime baan?

De fulltime master was voor mij serieus, maar het leven eromheen was een heerlijk. Mijn  enige verantwoordelijkheid was op tijd bij college zijn en de tentamens succesvol afronden.

Door de meeloopstage had ik het voordeel dat ik al wat gewend was aan het ritme. Toen in september 2013 de studie tot RA erbij kwam, was de enige overgang voor mij dat ik op vrijdag niet meer naar mijn werk hoefde, maar dat ik dan studie diende te volgen. Voor mij is het grootste verschil dat je de discipline dient te hebben om  ook in het weekend te studeren. Het is in het begin wel even wennen, maar na 2 of 3 weken zit het ritme er goed in.

Heb je nog tips voor studenten die zich oriënteren op een carrière bij EY?

  • Rond je master af en ga dan pas werken. Ik ben zelf geen studyholic, dus hoe minder studie tijdens je werkzaamheden, hoe leuker het werk zal worden. Laat je studie geen obstakel vormen.
  • Laat je gevoel jezelf overtuigen van een plek bij de voor jou juiste werkgever.  Doe dit door deel te nemen aan activiteiten bij de verschillende kantoren zodat je per kantoor een bepaald gevoel hebt.
  • Schrijf je scriptie of doe een meeloopstage voor enkele maanden zodat je zeker weet dat je de juiste werkgever hebt gekozen. Een scriptie of meeloopstage kan de bevestiging geven van de juiste of de foutieve keuze.
  • Wees vooral jezelf!!! Als je merkt dat je jezelf ergens niet kunt zijn, kies daar dan ook absoluut niet voor. 
My rating