Ervaring Trainee Kempen & Co Capital Management

Ervaring Trainee Kempen & Co Capital Management
- On 24 February 2015
Rating
Ervaring Trainee Kempen & Co Capital Management https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-trainee-kempen-co-capital-management 3
3

Lotte Braeken is Trainee bij Kempen & Co op de afdeling Kempen Capital Management. Sinds september 2012 is zij actief bij het bedrijf. Lees hieronder haar ervaringen.

Hoe ben je bij Kempen & Co terecht gekomen?
Nadat ik mijn master Finance in Engeland had afgerond wist ik dat ik, terug in Nederland, bij een bank wilde gaan werken. Via een recruitmentbedrijf zag ik al jaren de naam ‘Kempen & Co’ voorbijkomen, dus toen ik me ging oriënteren op de arbeidsmarkt wilde ik meer van dit bedrijf weten. Van bekenden vernam ik de goede naam van het bedrijf en dat de cultuur van Kempen goed bij mij zou passen. Toen ik las over het Traineeship Merchant Banking leek me dit een unieke kans om op de Nederlandse markt alle facetten van investment banking te ervaren.

Geef een korte omschrijving van jouw functie
Sinds september ben ik gestart met het Traineeship Merchant Banking. Dit is een 2-jarig programma waarbij steeds gedurende zes maanden op een andere afdeling meewerkt. Hierdoor kun je ervaren hoe is om bij alle afdelingen van Kempen te werken: Kempen Capital Management, Corporate Finance, Investments en Securities. Ik ben nu werkzaam binnen Kempen Capital Management en wel op de afdeling Fiduciair Management. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het volledige vermogensbeheer van pensioenfondsen en verzekeraars. 

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Ik begin de dag tussen acht en half negen, mede afhankelijk van hoe laat de eerste meetings die dag plaatsvinden. In principe is geen dag hetzelfde, maar meestal begin ik met het lezen van mijn e-mail en maak ik een planning voor mezelf wat ik die dag allemaal moet doen. Gedurende de dag vinden er over al het algemeen redelijk veel meetings plaats, waardoor je de tijd eromheen efficiënt moet plannen. Omdat ik zes maanden op deze afdeling zal werken heb ik geen vaste taken, maar draai ik mee in een aantal projecten. Momenteel coördineer ik de beleggingsplan ronde 2013. Dit houdt in dat ik ervoor verantwoordelijk ben dat met elke cliënt wordt overeengestemd wat de beleggingsstrategie voor het komende jaar zal worden. Hierbij denk ik ook inhoudelijk na over het te voeren beleid. Door dit project heb ik dagelijks veel contact met de verantwoordelijke account managers en heb ik ook veel contact met andere afdelingen binnen Kempen Capital Management. Het verschilt van dag tot dag hoe laat ik weer thuis ben. Als er deadlines zijn kunnen de dagen erg lang zijn, maar gemiddeld vertrek ik rond 19.00 – 19.30.

Hoeveel verantwoordelijkheid krijg je?
Het traineeship wordt sterk gekenmerkt door veel vrijheid c.q. verantwoordelijkheid. Je draait gelijk mee in het team en er wordt van je verwacht dat je meedenkt over allerlei zaken. Dit is zeker in het begin soms lastig, maar hierdoor heb je na de zes maanden die je op de afdeling hebt meegewerkt wel een compleet beeld van de werkzaamheden.

Het meest spannende moment in je carrière bij Kempen & Co?
Omdat ik pas sinds twee maanden werkzaam ben bij Kempen & Co heb ik nog niet echt spannende momenten meegemaakt. De eerste werkdag was natuurlijk erg spannend, omdat je geen idee hebt wat je kunt verwachten van je werk/collega’s/etc. Daarnaast zijn de uren voor een deadline redelijk spannend omdat je regelmatig tot het uiterste moet gaan om een deadline te halen.

Wat is het unique selling point van Kempen & Co als werkgever?   
Zoals hierboven beschreven zie ik het Traineeship Merchant Banking als een uniek programma op de Nederlandse markt en ik raad dan ook alle studenten aan die ervan overtuigd zijn dat ze bij een investment bank willen werken, maar er nog niet zeker van bij welk onderdeel, te solliciteren voor het traineeship. Het traineeship biedt goede opleidingsmogelijkheden. Maar misschien nog wel het belangrijkst is de sfeer die bij Kempen & Co hangt. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk en ben ervan overtuigd dat ik dit de komende jaren van het traineeship zal blijven doen!

Wat doe je naast je werk?
Ik probeer een aantal avonden in de week met vrienden af te spreken en 1x per week te sporten, iets wat de ene week beter lukt dan de andere week. Daarnaast houd ik van verre reizen maken, waarbij India tot nu toe met stip op 1 staat.

 

My rating