Ervaring traineeship in de zorg YSE

Ervaring traineeship in de zorg YSE
- On 15 January 2015
Rating
Ervaring traineeship in de zorg YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-traineeship-de-zorg-yse 3
3

Jacomijn is begonnen aan het LUMC powered bij YSE traineeship en vertelt hieronder haar verhaal.

Too good to be true?
Na een Master Zorgmanagement wilde ik heel graag met een traineeship aan mijn carrière beginnen, maar deze zijn vrij zeldzaam in de zorg. Een vriendinnetje wees me op het traineeship van LUMCpowered by YSE en bij het lezen van de vacature wist ik meteen dat dit het moest gaan worden!

Ten eerste sprak het programma van het LUMC me meteen erg aan; een groot, ziekenhuisbreed verander programma, waarbij ingespeeld wordt op precies die kansen en uitdagingen van de zorg die mij tijdens mijn studie het meest gefascineerd hebben. En dat het meewerken aan dat programma gecombineerd wordt met een traineeship van YSE, een organisatie vol jonge, enthousiaste mensen, klonk toch wel bijna too good to be true!

Nu ben ik een maand bezig en het voelt nog steeds vrij onwerkelijk dat ik deze kans heb gekregen. In het LUMC ben ik bezig met het inrichten van een soort dashboard, zodat de voortgang en de resultaten van het ‘Vernieuwing Zorg’ programma gemonitord kunnen worden. Het is deze eerste maand behoorlijk zoeken geweest om mijn project concreet te krijgen en daarnaast is het in het begin ook gewoon wennen aan het werkende leven! Bij deze opstartperikelen, die iedereen wel kent, is de ondersteuning vanuit YSE enorm waardevol. Op vrijdag in Baarn kan je dingen waar je tegenaan loopt altijd bespreken met je ‘people manager’ en ervaringen delen met andere YSE’ers. En niet geheel onbelangrijk; het is ook enorm gezellig met elkaar!!

Het werken aan persoonlijke ontwikkeling, mijn opdracht in het LUMC, het ‘vangnet’ bij YSE en de gezellige sfeer; klinkt nog steeds te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo!

-Jacomijn

My rating