Ervaring traineeship LUMC YSE

Ervaring traineeship LUMC YSE
- On 15 January 2015
Rating
Ervaring traineeship LUMC YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-traineeship-lumc-yse 0
0

Joost Brillemans is recentelijk begonnen als trainee bij YSE en deelt hieronder zijn ervaring.

Sinds afgelopen juli ben ik afgestudeerd Gezondheidswetenschapper en na twee maanden in Zuid-Amerika te hebben rondgereisd, was het tijd om aan het werkende leven te beginnen. Nu, een aantal maanden verder, ben ik net begonnen in het Leids Universitair Medisch Centrum als adviseur. In de zoektocht naar een baan heb ik verschillende bedrijven van binnen gezien, maar tot ik werd gewezen op de vacature bij YSE, was er niets waar ik zo enthousiast van werd. De mogelijkheden die een traineeship van YSE biedt en het zorgvernieuwingsprogramma waarin ik terecht zou komen, leek me op het lijf geschreven.

Ik ben nu een maand bezig in Leiden en ben direct met een vliegende start begonnen. De eerste dagen is het voornamelijk heel veel mensen ontmoeten, handjes schudden en namen onthouden. Maar naast deze startperikelen werd er meteen verwacht dat ik bij de aftrap van mijn project aanwezig zou zijn en vond ik mijzelf aan tafel met de bestuursvoorzitter van het ziekenhuis! Op m'n tweede dag! Erg leuk en de opdracht die ik heb gekregen is ook een echte uitdaging. Ik ga mij de komende maanden bezig houden met het herinrichten van verschillende afdelingen, waarbij teams in nieuwe samenstellingen gaan werken, er functies gaan veranderen om daarmee de patiëntenzorg beter te maken.

Als ik nu terugkijk op de afgelopen zoektocht naar een baan en mijn eerste ervaringen met YSE en het LUMC ben ik ervan overtuigd dat dit een lot uit de loterij was en dat ik de komende twee jaar een fantastische tijd tegemoet ga!

-Joost

My rating