Ervaring traineeship Simac YSE

Ervaring traineeship Simac YSE
- On 15 January 2015
Rating
Ervaring traineeship Simac YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-traineeship-simac-yse 0
0

Koen Schroten heeft het traineeship van YSE gedaan en vertelt erover.

Op het voortgezet onderwijs vond ik geen uitdaging. Ik was meer niet dan wel aanwezig in de schoolbankjes. Ik heb me wel eens afgevraagd waarom ik daar niet op mijn plek zat, echter niet meer bij stilgestaan totdat ……

Nooit gedacht! Ik wil nog niet stoppen met 'leren'...
Van het ROC naar de Hogeschool en vervolgens door naar de Universiteit. Geloof het of niet, ik sta versteld van mijn eigen inzet. Ergens heb ik toch de discipline gevonden om mijn diploma’s te behalen. Hoe? Mijn ouders hebben me altijd gesteund: “Ga doen wat je leuk vindt”.

Maar toen... wat wil ik nu?
Wat vind ik eigenlijk ‘leuk’? Met andere woorden; wat ga ik de aankomende vijf-en-vijftig-en-een-half jaar volhouden? Welk carrièrepad wil ik gaan bewandelen? Wat voor een functie ambieer ik? Waar wil ik op een langere termijn naar toe werken? Jeetje! Ik heb er tijdens mijn studie al eens bij stilgestaan, maar na mijn studie moesten er toch echt knopen worden doorgehakt!

Traineeship YSE
Een ding wist ik zeker. Ik wilde heel graag een traineeship gaan volgen. Persoonlijke en professionele ontwikkeling met de ambitie om een uitdaging te vinden in mijn functioneren. Daar draait het om, uitdaging! Dat vind ik leuk! Zo ben ik bij YSE terecht gekomen. Een organisatie met veel kennis, kunde èn oog voor detail. Niet onbelangrijk, ze zijn kanjers in het organiseren van traineeships en het begeleiden van trainees!

YSE & Simac = combo
Simac is een ICT-dienstverlener actief in de Benelux. In samenwerking met YSE bieden ze dit jaar voor het eerst een traineeship aan voor de duur van twee jaar. In twee jaar tijd ga ik drie keer een opdracht vervullen voor een van de bedrijfsonderdelen van Simac. Vier dagen per week ben ik aan de slag voor Simac. De vijfde dag van de week staat in het teken van ‘ontwikkelen’ bij YSE. Het beste van twee werelden! Wie kan ik deze tijd zo’n enorme kans nou niet waarderen? Op 1 september jl. ben ik bij Simac Techniek begonnen als ‘Young Professional’ powered by YSE.

-Koen

My rating