Ervaring Traineeship YSE

Ervaring Traineeship YSE
- On 30 March 2015
Rating
Ervaring Traineeship YSE https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-traineeship-yse 3
3

De week van... Annemieke

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen bij YSE. Wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar en wat heb ik veel geleerd! Inmiddels zit ik alweer bijna 1,5 maand op mijn huidige opdracht bij Allianz in Rotterdam/Brussel. Tijd om een kleine update te geven over hoe mijn werkweek eruit ziet!

Maandag – Allianz heeft wereldwijd ongeveer 140 datacenters en wil deze door middel van het Data Center Consolidation Project terugbrengen tot 6 datacenters. Mijn opdracht bij Allianz is de migratie van de datacenters van Nederland en België voor te bereiden en te realiseren. Deze week staat in het teken van het afronden van een grote inventarisatie van alle servers en applicaties die daarop staan. Vandaag ben ik samen met een collega bezig om in kaart te brengen welke informatie ik nog mis voor de inventarisatie. ’s Avonds ga ik eten met Roos, mijn mede-YSE-er, om weer eens bij te praten.

Dinsdag – om de missende informatie over servers en applicaties aan te vullen, heb ik (koffie)afspraken met de Allianz collega’s ingepland. Een mooie gelegenheid om info te verzamelen én mensen beter te leren kennen. Hoewel ik al een tijdje bij Allianz rondloop, ken ik nog niet alle mensen. Fijn om na vandaag meer gezichten te kunnen matchen aan namen, dat maakt het samenwerken een stuk makkelijker! De dag vliegt voorbij en voor ik het weet zit ik weer in de trein. Op naar Amsterdam om mijn nieuwe neefje te bewonderen!

Woensdag – vanochtend staat een meeting met de teamleiders en managers op het programma. Goed om iedereen even bij te praten over het project en aan te geven waar zij nog kunnen helpen. Ik ga lunchen met Joost, een oud YSE-er die het Allianz traineeship heeft gedaan. De rest van de middag werk ik hard door om mijn werkzaamheden in Rotterdam af te maken, want ik weet al dat ik daar morgen niet meer aan toe kom. Tevreden sluit ik mijn laptop en loop ik richting de trein. Onderweg koop ik een maaltijdsalade om in de trein te kunnen eten en om op tijd bij mijn sportklasje te kunnen zijn.

Donderdag – tijd om vroeg op te staan, want vandaag ga ik naar Brussel! In de trein naar Rotterdam word ik rustig wakker, maar eenmaal in de Thalys sla ik mijn laptop open om te werken. Op die manier gebruik ik de reistijd naar Brussel efficiënt! Het is altijd even een cultuuromslag om in Brussel te zijn, de Belgen werken nu eenmaal op een andere manier dan de Nederlanders. Zo is het bijvoorbeeld goed gebruik om iedereen altijd de hand te schudden bij binnenkomst en vertrek, ongeacht of je diegene kent of niet. Dit klinkt heel normaal, maar als Nederlandse ben ik eerder geneigd collega’s verbaal te begroeten. Een mooie bijkomstigheid aan het werken in Brussel is dat ik mijn Frans weer ophaal. Rond 18:00 uur heb ik afgesproken met een vriendinnetje van mij die alweer 3 jaar in Brussel woont. Gezellig om bij te kunnen praten!

Vrijdag – voelt altijd een beetje als een cadeautje! Heerlijk om wat langer in bed te kunnen blijven liggen en dan de auto naar Baarn te pakken. Om 8:00 uur vertrek ik naar kantoor om een goede start te kunnen maken en mijn werkzaamheden voor het weekend af te kunnen ronden. Op een paar kleine dingen voor Allianz na, staat deze dag in teken van Kirkman Company! Zo werk ik mijn aantekeningen van de ‘Benen-Op-Tafel-Sessie HR Transformatie’ die ik vorige week organiseerde uit tot een volledig verslag. Daarnaast bereid ik mijn  projectintake van Allianz voor. Goed om komende week met de opdrachtgevers van Allianz en mijn manager van YSE te bespreken wat er concreet van mij verwacht wordt. Om 17:00 uur gaat de bel beneden en is het tijd voor een borrel met collega’s. Een goed begin van het weekend! 

 

My rating