Ervaring van bedrijfsjurist bij de NS

Ervaring van bedrijfsjurist bij de NS
- On 13 November 2014
Rating
Ervaring van bedrijfsjurist bij de NS https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-bedrijfsjurist-bij-de-ns 0
0

Reinder Eekhof is als bedrijfsjurist werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen, hieronder deelt hij zijn ervaringen.

Interessante vraagstukken
Als jurist ben ik altijd met veel verschillende onderwerpen bezig. Het ene moment assisteer ik onze materieelafdeling bij gesprekken met een treinenbouwer over onderdelen die niet goed functioneren. Een paar uur later kan het zomaar zijn dat ik meedenk over de rol van NS binnen het OV-chipkaartsysteem. En een dag later sta ik met onze advocaat in de rechtszaal. In principe word ik primair betrokken als jurist en adviseer ik vanuit die expertise. Dat betekent veel contracten opstellen, maar ook zorgen dat NS blijft voldoen aan de wirwar van wet- en regelgeving op spoorweggebied. Een bonte verzameling van interessante vraagstukken dus, uit alle hoeken van de organisatie. Eén van de leuke dingen van mijn werk is dat ik bij NS alle ruimte krijg om ook buiten mijn vakgebied mee te denken en te praten. Ik adviseer niet alleen maar op juridisch vlak, maar ook op basis van gezond verstand, analytisch vermogen en kennis van het bedrijf en de spoorsector. Dat maakt het werk extra interessant en dynamisch.

“Je kunt bij NS ook buiten je vakgebied meedenken.”

Doorgroeien
Ik ben er heel trots op dat ik bij NS werk, een bedrijf dat letterlijk midden in de maatschappij staat. En zowel wat vaardigheden, als vakkundigheid en specifieke kennis over het bedrijf en de sector betreft: je krijgt hier alle gelegenheid om door te groeien als professional.

My rating