Ervaring van Consultant Human Capital Deloitte

Ervaring van Consultant Human Capital
- On 30 September 2014
Rating
Ervaring van Consultant Human Capital Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-consultant-human-capital-deloitte 0
0

Als starter is het soms moeilijk om meteen de juiste plek te vinden. Gelukkig voor Rick van der Meijden kent Deloitte geen vastomlijnde loopbaanpaden. Na een paar jaar ervaring als financieel professional binnen de Audit-praktijk stapte Rick over naar Consulting, waar hij nu klanten in de financiële sector adviseert over grootschalige organisatieveranderingen. “Er valt hier heel veel te kiezen, maar je moet je keuzes wel zelf maken.”

‘Na mijn heao-opleiding Bedrijfseconomie begon ik als financieel adviseur binnen de Audit-praktijk van Deloitte. Ik vond het financiële aspect leuk, maar zocht al snel meer ruimte voor mijn creativiteit. Ondertussen was ik begonnen aan een studie Bedrijfskunde aan de Open Universiteit, met als afstudeerrichting Implementatie en Verandermanagement. Drie jaar lang fulltime werken en daarnaast nog zelfstudie, dat was een pittige tijd. Gelukkig kon ik op veel begrip rekenen van Deloitte en leidde het naar mijn huidige functie bij Consulting.

Kenmerkend voor het werk bij Consulting is dat je veel in teamverband werkt met collega’s vanuit verschillende disciplines. Hierdoor leer je in korte tijd veel over organisaties, vanuit verschillende perspectieven. Je gaat hierdoor steeds meer waarde toevoegen en tegelijkertijd worden opdrachten ook steeds leuker. Zo werkte ik in het begin aan veranderplannen voor de introductie van nieuwe dienstverleningen en begeleid ik nu ook management- en directieteams bij het ontwikkelen van high performing teams.

Naast extreem veel learning-on-the-job heb ik de afgelopen tijd een groot aantal trainingen gevolgd. Bijvoorbeeld een training voor het organiseren van workshops, een training voor onze salesaanpak - die ik nu zelf ook geef - en een driedaagse training in Athene over Change Management met Human Capital collega’s uit heel Europa. Daarnaast krijg je hier ook de kans om artikelen te schrijven en te publiceren. Zo vind ik het erg leuk en leerzaam om mijn kennis en praktijkervaring te verwoorden en te delen met mensen in het vakgebied. Het is daarbij ook mooi om te zien dat collega’s willen helpen met het reviewen van de inhoud en onze PR-afdeling met de publicatie. 

Sowieso vind ik de begeleiding hier goed georganiseerd. Tijdens mijn huidige opdracht werk ik veel samen met een ervaren senior manager: enerzijds leer ik veel van zijn aanpak, anderzijds geeft hij mij enorm veel vrijheid om te ondernemen en fungeert hij als klankbord. Zo ben ik nu verantwoordelijk voor een groot deel van de activiteiten binnen ons project, waaronder het faciliteren van workshops met management- en directieteams om te komen tot een nieuwe strategie en organisatiemodel. Door deze vrijheid groei ik snel door naar een volgende rol. De ruimte om creatieve ideeën ook zelf te mogen uitwerken, geeft me veel energie.’

My rating