Ervaring van Consultant Pension Advisory Deloitte

Ervaring van Consultant Pension Advisory
- On 30 September 2014
Rating
Ervaring van Consultant Pension Advisory Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-consultant-pension-advisory-deloitte 4
4

Na zes jaar studeren en een mastertitel in Finance zocht Steef van Kuijen zijn eerste baan op het gebied van M&A. Tijdens een openhartig gesprek met een Deloitte-recruiter kwam hij erachter dat Pension Advisory misschien beter bij hem paste. Inmiddels is Steef vastbesloten een expert in pensioenadvies te worden. “Ik wil ergens goed in worden waar maar weinig mensen goed in zijn.”

‘Tijdens mijn studie aan de VU was ik met een aantal Big 4-kantoren in contact gekomen, maar een echt onderscheid kon ik toen nog niet ontdekken. Ik wilde graag in een Transaction Services-praktijk werken en solliciteerde bij KPMG en Deloitte. Waar KPMG vond dat ik niet the right man for the job was, zeiden ze bij Deloitte dat dit misschien niet the right job for the man was. Ik had mijn scriptie over nieuwe pensioenvormen geschreven en uit mijn gesprek bleek dat ze me beter bij Pension Advisory vonden passen. Die benadering sprak me enorm aan; ze vonden me als persoon geschikt voor Deloitte en dachten mee over waar ik het beste tot mijn recht zou komen.

Eerlijk gezegd dacht ik vroeger altijd dat pensioenadvisering vrij stoffig was. Maar de economische invloed van pensioenen, die momenteel erg in de belangstelling staat, vind ik erg fascinerend. Binnen onze praktijk zijn er vier onderdelen: Mergers & Acquisitions, Corporate Pension Advisory, Pension Accounting en Pension Fund Services. En het mooie is dat je op al die deelgebieden werkt. We helpen bijvoorbeeld onze Audit-collega’s met een pensioenadvies of ondersteunen bij een Pension due diligence onderzoek, in nauwe samenwerking met onze Transaction Services-praktijk. En je wordt gestimuleerd om actief mee te werken aan het vergaren van nieuwe opdrachten bij bestaande of potentiële klanten. Die afwisseling en het commerciële aspect liggen me wel.

De overgang van studeren naar een fulltime baan is me niet tegengevallen. Maar doordat ik tegelijkertijd ben gaan samenwonen kwam er wel veel op me af in die periode. Gelukkig is Deloitte een flexibele werkgever; als er op een dag een nieuw bankstel wordt geleverd kun je gewoon twee uurtjes vrij nemen en die later inhalen. En op een andere dag ga je ’s avonds wat langer door om een deadline te halen. Natuurlijk is het hard werken maar zolang je zelf commitment toont en je afspraken nakomt, krijg je daar veel vrijheid voor terug.’

My rating