Ervaring van Consultant Real Estate

Open handen, miniatuur huisje, groen dak, bruin huis, witte ramen en witte deur
- On 30 September 2014
Rating
Ervaring van Consultant Real Estate https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-consultant-real-estate 5
5

Aanvankelijk wilde ze sociale wetenschappen studeren vanwege het menselijke aspect. Maar met haar achternaam is het niet vreemd dat Isabelle van den Bouwhuijsen bij Deloitte Real Estate terechtkwam. Daar adviseert ze bedrijven en gemeenten bij grootschalige gebiedsontwikkelingen door heel Nederland. “De systematische aanpak van Deloitte om mensen te ontwikkelen was precies wat ik zocht.”

‘De invloed van geografische factoren op de economische ontwikkeling van een gebied. Daar kwam mijn studie in het kort op neer. Daarna startte ik bij een planeconomisch adviesbureau, waar ik meewerkte aan financiële adviezen voor gebiedsontwikkelingen. Voor ik het wist zat ik met directeuren van corporaties en ontwikkelaars aan tafel om miljoenenprojecten te bespreken. Zoals in elke eerste baan liep ik echter ook tegen dingen aan die ik niet in mijn studie geleerd had, en bij het kleine bureau waar ik werkte was niet veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ik ben me gaan oriënteren op een grotere werkgever met expertise in dit vakgebied, en kwam bij Deloitte Real Estate terecht.

Bij Real Estate Development & PPP adviseren we over gebiedsontwikkelingen van publiek-private samenwerkingsverbanden. Door de crisis adviseren we momenteel bijvoorbeeld veel gemeenten over de gevolgen voor hun ontwikkelplannen. Zijn de grondprijzen nog realistisch? Is de planning nog haalbaar nu huizen moeilijker verkocht worden? En is het slimmer om in het goedkope of dure segment woningen aan te bieden?

Toen ik hier kwam werken begon ik in een startfunctie, maar mede dankzij mijn ervaring kon ik me al snel bewijzen. Ik kreeg verantwoordelijkheid, mocht zelfstandig naar klanten en kreeg goede reviews. Met als gevolg dat ik binnen elf maanden de stap naar Consultant kon maken. Bij die nieuwe functie horen ook nieuwe verantwoordelijkheden. Zo ben ik inmiddels buddy van een startende junior consultant, die ik wegwijs maak binnen ons team en binnen Deloitte in het algemeen. Ikzelf heb daar veel aan gehad en vind het leuk om nu de rol van begeleider op me te nemen. Toch weer de menselijke kant van de zaak.

De afwisseling van dit werk bevalt me enorm. Je zit bijna nooit langer dan drie maanden op een project en krijgt al snel de ruimte om diverse taken uit te voeren en verantwoordelijkheden op je te nemen. Aan het begin van het jaar stel je een carrièreplan op: wat wil je komend jaar leren en welke doelen stel je jezelf? Na afloop van elk project beoordeel je eerst je eigen prestaties, waarna een manager zijn visie geeft op je functioneren. Dat geeft houvast en bevestigt dat je op de goede weg zit. Mensen hebben de behoefte om hun talenten te ontwikkelen en perspectieven te krijgen. Bij Deloitte begrijpen ze dat heel goed.’

 

My rating