Ervaring van de eerste week binnen KPMG

Ervaring van de eerste week binnen KPMG
- On 19 December 2014
Rating
Ervaring van de eerste week binnen KPMG https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-de-eerste-week-binnen-kpmg 3
3

Fleur startte 1 september als Audit trainee bij KPMG. Ze hield een dagboek bij over haar eerste werkweek; een week vol eerste indrukken, ontmoetingen en trainingen.

Maandag 1 september 2014 (dag 1)

Voor alle collega’s was het duidelijk; het was alweer 1 september. De hele hal werd namelijk in beslag genomen door nieuwe trainees. Allemaal klaar voor een nieuwe start; een carrière bij KPMG. Het werd een dag vol eerste indrukken. Allereerst natuurlijk kennismaken met de andere trainees door middel van een aantal spellen. Van tekenen (hopelijk hebben we meer talent voor auditing) tot een soort stoelendans waarbij iedereen bij elkaar op schoot belandde (zo leer je elkaar zeker kennen ;-)). Verder waren er een aantal interessante presentaties om inzicht te geven in wat ons de komende tijd te wachten staat. Niet alleen qua werk maar ook wat betreft wintersportreisjes en andere leuke activiteiten. Ook kreeg iedereen vandaag zijn/haar nieuwe auto, daar moest natuurlijk ook gelijk even een ‘proefzitje’ in worden gemaakt. En last but not least werd de dag afgesloten met een gezellige borrel waar ook een aantal andere collega’s aanwezig waren. Kortom; het was een leuke en interessante dag waarin het kennismaken met KPMG en elkaar centraal stond.

Dinsdag 2 september 2014 (dag 2)

Dinsdag begonnen we met de Audit Academy; 2 dagen training met de nieuwe trainees van alle KPMG-kantoren in Nederland. Totaal waren we met ongeveer 150 man. De training vond plaats op kantoor Amstelveen, voor de mensen uit Groningen en Maastricht betekende dit dat ze vroeg uit de veren moesten. Iedereen werd ingedeeld in groepen en onze groep bestond uit zo’n 25 trainees. De groep werd weer ingedeeld in teams en samen met je team kon je gedurende de hele dag punten winnen met verschillende teambuilding-opdrachten. Ons team sleepte de eerste punten binnen met de onderdelen ‘de leukste teamnaam’ en ‘de leukste slogan’. ’s Avonds werd iedereen met bussen naar het NH Schiphol gebracht waar een uitgebreide BBQ klaarstond. Hier werd gezellig gegeten en geborreld. Natuurlijk ging iedereen heel netjes op tijd weer naar zijn/haar kamer want de volgende dag stond er weer een intensieve training op de planning en daar wilde je natuurlijk niet met kleine oogjes zitten ;-).

Woensdag 3 september 2014 (dag 3)

Woensdag zat iedereen om 08:30 uur, na een heerlijk ontbijtje, weer fris en fruitig in de bus op weg naar het kantoor in Amstelveen.

My rating