Ervaring van een ICT trainee NS

Ervaring van een ICT trainee NS
- On 20 November 2014
Rating
Ervaring van een ICT trainee NS https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-een-ict-trainee-ns 0
0

Bart Leusink is ICT Trainee bij de NS. Hieronder vertelt hij daar wat meer over.

Invloed

"Op mijn afdeling Realisatie Internet houden we ons bezig met de ontwikkeling en beheer van de website NS.nl en de verschillende applicaties die daarachter zitten, zoals de reisplanner en de webshop. Als informatieanalist probeer ik de vraag vanuit de business helder te krijgen, zodat ik deze kan vertalen naar de gewenste IT-oplossing. Dat betekent dat ik veel overleg met verschillende vertegenwoordigers van de business en met ontwikkelaars. Ik vind het interessant om mee te denken over en invloed te kunnen uitoefenen op nieuwe ontwikkelingen op de website.

Gemiddeld kijken er bijna 300.000 mensen per dag op onze website. Als je dus iets kan verbeteren aan de gebruikerservaring van deze bezoekers, heeft dat onmiddellijk impact op een hele grote groep mensen. Dat maakt het werk leuk! Uiteindelijk dragen we allemaal bij aan de verbetering van de informatievoorziening aan onze klanten.

 

Informatievoorziening

"Onze afdeling werkt veel samen met de afdelingen Reisinformatie en Marketing. Ook ben ik bezig met een project waardoor het makkelijker moet worden voor verschillende afdelingen binnen NS om filmpjes op de schermen in de trein te tonen. Uiteindelijk dragen we allemaal bij aan de verbetering van de informatievoorziening aan onze klanten, zodat we hen zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn."

My rating