Ervaring van een loopbaanadviseur NS

Ervaring van een loopbaanadviseur NS
- On 13 November 2014
Rating
Ervaring van een loopbaanadviseur NS https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-een-loopbaanadviseur-ns 0
0

NS loopbaanadviseur Patricia Hoekstra vertelt over haar ervaring binnen het bedrijf.

Mensen bewegen
In mijn dagelijks werk begeleid ik medewerkers in hun zoektocht naar waar ze voor staan en wat ze willen bijdragen, zowel in werk als privé. Met aandacht en een proactieve instelling mensen bewegen om meer uit zichzelf te halen, dat is de kern van mijn functie. Ik help mensen graag om zich weer bewust te worden van hun sterke eigenschappen. Vaak zijn we teveel bezig met onze tekortkomingen, terwijl het veel belangrijker is om jezelf te ontwikkelen in waar je al goed in bent. Klinkt misschien gemakkelijk, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

“Als iemand zichzelf hervonden heeft en weer zelfverzekerd aan de slag kan, ben ik blij!”

Passie en vakkennis
In loopbaantrajecten en trainingen onderzoeken we samen met de medewerkers waar hun kracht ligt, welke rol of baan daar het beste bij past en hoe ze hier vorm aan kunnen geven in een functie. Bij ons krijgen collega’s de ruimte om echt zichzelf te zijn. Daardoor kunnen ze oude patronen loslaten en ontstaat er meer openheid voor verandering. Het leuke bij NS is de no-nonsense cultuur en de waardering voor het vak. In één-op-één gesprekken en trainingen word ik regelmatig geïnspireerd door collega’s die enorm gepassioneerd over hun werk kunnen praten. Dat is mooi om te zien.

My rating