Ervaring van Junior Manager Audit Deloitte

Een wit poppetje met een vergrootglas, groot vergrootglas, voor zijn hoofd
- On 30 September 2014
Rating
Ervaring van Junior Manager Audit Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-junior-manager-audit-deloitte 0
0

Voor een jongen uit het Gooi ligt het niet voor de hand om in Rotterdam te gaan studeren. Victor Westra voelde zich echter meteen thuis in de stad van opgestroopte mouwen, waar hij naast zijn werk en RA-studie ook nog energie overhoudt om allerlei sociale activiteiten te organiseren. Geen wonder dat hij besloot te gaan werken bij het net zo veelzijdige Deloitte. “De ene keer kom je bij een kaasfabriek, dan weer bij een reisbureau of een groot modemerk.”

‘Tijdens het masterjaar van mijn studie Economie ging ik mee met de Audit Business Course van Deloitte in Lissabon. Daar kreeg ik een goed beeld van de Audit-praktijk, maar bovenal een goed gevoel bij de mensen die ik sprak. Tijdens mijn scriptiestage bij Deloitte bleek dat gevoel wederzijds te zijn, waarna ik werd aangenomen. Voor mij was er geen twijfel om te kiezen voor Core Audit; het controleren van beursgenoteerde bedrijven en multinationals zie ik als het topsegment van onze dienstverlening.

Als starter kom je binnen met veel theoretische kennis vanuit je studie, maar auditen vraagt ook om andere vaardigheden. Je moet ineens samenwerken met de administratieve afdeling van klanten, en in het derde jaar mag je al een team van 5 medewerkers begeleiden. Gelukkig leer ik veel van de managers in mijn teams, bijvoorbeeld hoe je mensen tegelijkertijd kunt motiveren en controleren. Daarnaast zijn er diverse trainingsprogramma’s binnen Deloitte, zoals het Supervisor-programma dat ik met 120 collega’s uit heel Europa in Turkije heb gevolgd.

Het leuke van dit werk is dat je 90% van de tijd op locatie bij de klant werkt. Je hebt steeds te maken met een andere bedrijfscultuur en een andere werkwijze van verslaglegging. Ik ben zelfs nog vijf weken naar Curaçao geweest om de jaarrekening van een internationaal leisure conglomeraat te controleren. Bij Core Audit is dat niet vreemd, aangezien je multinationals met je kennis van IFRS een belangrijke toegevoegde waarde kunt bieden. Je merkt ook dat je groeit in je vak; in het eerste jaar kijk je nog enorm op tegen de CFO van een bedrijf, het jaar daarop overtuig je hem op beleefde wijze als hij een vergissing heeft gemaakt.

De afgelopen drie jaar waren vooral een investering in mezelf. Maandag tot en met donderdag werken bij Deloitte, veel bedrijven van binnen zien en brede ervaring opdoen. Op vrijdag had ik colleges voor de RA-opleiding aan de Erasmus Universiteit, en in het weekend vaak nog zelfstudie. Toch heeft dat me er niet van weerhouden om ook andere activiteiten binnen Deloitte op te pakken, zoals het organiseren van kantoorborrels en een skireis. Ook ben ik als begeleider mee geweest tijdens een business course naar Milaan. Zulke dingen geven me niet alleen veel energie, ze zijn ook erg leerzaam. Alles bij elkaar opgeteld zie ik Deloitte echt als de ideale basis voor mijn verdere carrière.’

 

My rating