Ervaring van Manager Transaction Services Deloitte

Getekende poppetjes, felle kleur kleding, fruit in handen, armen uitgestrekt naar elkaar
- On 01 October 2014
Rating
Ervaring van Manager Transaction Services Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-manager-transaction-services-deloitte 0
0

Wat goed is, komt snel. Nancy Kouwenhoven begon als stagiair bij Deloitte en klom in vier jaar tijd op naar de functie van manager. Met een studie Bedrijfskunde als basis en haar Rotterdamse doeners-mentaliteit begeleidt ze inmiddels grote bedrijven tijdens fusies en overnames. “Elk half jaar denk ik opnieuw: wat heb ik hier veel van geleerd.”

‘Omdat ik twijfelde tussen Corporate Finance en Transaction Services besloot ik via een stage met Deloitte kennis te maken. Na twee weken was ik er al uit: Transaction Services is het voor mij. Het verzorgen van due diligence bij fusies en overnames is inhoudelijk interessant en erg afwisselend. Je werkt in een team toe naar een deadline en vervolgens adviseer je weer een compleet ander bedrijf in een andere branche. Zo leer je in korte tijd veel bedrijven kennen. De ene keer sta je aan de kant van de kopende partij, de andere keer adviseer je de verkoper. Dat maakt dit werk ook nog eens erg leerzaam.

Eén van de meest bijzondere opdrachten was de overname van C1000 door Jumbo. Je leest in de kranten over de ‘supermarktoorlog’ en komt dagelijks zelf in de supermarkt, dus dat maakte dit project zeer herkenbaar. Vanwege de tijdsspanne waarin de overname moest gebeuren hebben we een week lang dag en nacht doorgewerkt met ons team, onder strikte geheimhouding. Toen de volgende dag de persconferentie op het journaal werd getoond, kwam bij ons ook de champagne op tafel.

Sinds ik manager ben ligt de focus van mijn werk meer op het aansturen van mijn team, het onderhouden van relaties met kopende en verkopende partijen en het doen van pitches in samenwerking met onze partners. Ook wordt er commercieel nu meer verwacht: je wordt geacht om een bepaalde industriefocus te kiezen en binnen die industrie een netwerk op te bouwen. Dat betekent bijvoorbeeld dat ik contact onderhoud met corporate finance adviseurs van de Nederlandse grootbanken, die invloed kunnen uitoefenen op de aanstelling van een due diligence adviseur van hun cliënten.

Toen ik bij Deloitte begon dacht ik: ik ga hier een paar jaar werken, veel leren en snel groeien. Dat is gelukt, maar ik heb er wel hard voor moeten werken. Soms gaat dit werk ten koste van een privéafspraak; ik ben nu eenmaal niet dagelijks om vijf uur klaar. Maar ik merk dat de flexibiliteit bij Deloitte toeneemt. Ik kan bijvoorbeeld eenvoudig een dag op ons kantoor in Rotterdam werken zodat ik minder reistijd heb. En hoe hoger je komt, hoe makkelijker het wordt om je eigen agenda te bepalen. Voorlopig geeft mijn werk en wat ik ervoor terugkrijg nog zoveel voldoening, dat ik er niet aan denk om een stapje terug te doen.’ 

 

My rating