Ervaring van Senior Consultant Corporate Finance Deloitte

Stapel geld, geel poppetje met laptop op schoot, zit op het geld
- On 01 October 2014
Rating
Ervaring van Senior Consultant Corporate Finance Deloitte https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-senior-consultant-corporate-finance-deloitte 0
0

Na haar bachelor Algemene Economie aan de UvA neigde Lara Koole naar een verdieping in Strategy Consulting. Een bestuursjaar bij Integrand later, koos ze toch voor de master Corporate Finance, een vakgebied dat ze bij Deloitte steeds beter in de vingers krijgt. “Ik leer hier een mooi vak en kan me daarnaast ook op andere vlakken sterk ontwikkelen.”

‘In mijn bestuursjaar kwam ik bij veel bedrijven over de vloer en steeds als ik daar naar buiten liep dacht ik: dit is interessant! Ik ontdekte ook dat ik meer wilde doen dan verschillende bedrijven adviseren; ik wilde een echt vak leren en concrete resultaten zien. Corporate Finance voldeed aan die wensen. Tijdens een event van Deloitte merkte ik meteen de ontspannen bedrijfssfeer; aan het einde van de dag stond ik een biertje te drinken met een van de Deloitte-partners, met wie ik praatte over werk maar ook over andere zaken. De hiërarchie die ik bij andere bedrijven wel eens geproefd had was hier afwezig, ze stonden meteen open voor mijn input.

Onze Corporate Finance praktijk richt zich op de Mid Market. Grof gezegd doen wij deals van tientallen tot honderden miljoenen, geen miljardendeals. Met als voordeel dat je in relatief kleine teams werkt en al snel verantwoordelijkheid krijgt. Zo heb ik tijdens mijn eerste jaar meegewerkt aan de verkoop van de CoffeeCompany. Als koffieliefhebber vond ik het geweldig om een rol te hebben in het verhaal van een paar ondernemers die één koffietentje hebben uitgebouwd tot zo’n groot merk dat Douwe Egberts het wilde overnemen.

Naast de vakinhoudelijke uitdagingen bij Deloitte vind ik het erg fijn dat je hier de ruimte krijgt om je talenten ook op andere gebieden te ontplooien. Een goed voorbeeld is The Tipping Point, een programma van Deloitte Innovation. Het is gebaseerd op de gedachte dat je een bepaalde kritische massa nodig hebt – the tipping point – om iets tot een succes te maken. Wij gaan uit van 1% van alle medewerkers van Deloitte Nederland, dus 50 Deloitters, die vanuit verschillende Service Lines kennis met elkaar delen. Zie het als een interne TEDx met als centrale vraag: Hoe kunnen we Deloitte ook in de toekomst succesvol laten zijn? Bijvoorbeeld door te onderzoeken hoe je klanten nog beter van dienst kunt zijn en mogelijk zelfs nieuwe dienstverlening te introduceren.

De kennis en contacten die ik door zulke activiteiten opdoe kan ik ook weer gebruiken om onze Corporate Finance praktijk te verbeteren. Het feit dat Deloitte zo’n brede dienstenportfolio kan aanbieden, is regelmatig een meerwaarde gebleken tijdens onze pitches en lopende projecten. Hoe beter je collega’s uit andere disciplines weet te vinden, hoe meer profijt je eigen business daar uiteindelijk van heeft.’

My rating