Ervaring van Senior Consultant IT Strategy

Blauw, mannenhoofd, witte lijnen
- On 01 October 2014
Rating
Ervaring van Senior Consultant IT Strategy https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-senior-consultant-it-strategy 0
0

Het standaard type IT-consultant is ze zeker niet. Maar Renske Veenstra vindt de toenemende invloed van IT op organisaties wel erg interessant. Na haar studie Bedrijfswetenschappen koos ze voor een baan bij een IT-consultancybedrijf, waar ze na een positieve start merkte dat ze niet het maximale uit zichzelf kon halen. Haar netwerk bracht haar bij Deloitte: “Inmiddels denk ik: had ik die overstap maar eerder gemaakt.”

‘In mijn eerste baan heb ik twee jaar met plezier gewerkt, maar toen de economische crisis kwam merkte ik dat er minder geïnvesteerd werd in mensen. Ik wilde graag blijven werken op het snijvlak van business en IT, ben om me heen gaan kijken en kende een aantal mensen die werkten bij Deloitte. Leuke mensen, die enthousiast vertelden over hun ervaringen. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik een aanbieding van Deloitte kreeg.

Binnen ons IT Strategy-team werken we voor grote, vaak internationale organisaties die worstelen met Business-IT vraagstukken. We voeren complexe transformatieprojecten uit, zoals het begeleiden van fusies, het definiëren van een IT-strategie, het optimaliseren van de IT-organisatie of het inrichten van demand-supply relaties. Samen met de klant werken we aan oplossingen, zoals het creëren van een IT operating model dat de keten inzichtelijk maakt en beschrijft hoe zo’n IT-omgeving het beste bestuurd kan worden. Onlangs hebben we bijvoorbeeld voor een groot openbaarvervoerbedrijf de implementatie van een IT Shared-Service Center gerealiseerd.

Wat me bij Deloitte meteen opviel was de omgang met elkaar. Er wordt heel professioneel gewerkt maar onderling is iedereen sociaal en toegankelijk, ongeacht de positie binnen ons bedrijf. Je krijgt ook waardering voor de resultaten die je behaalt. Natuurlijk via arbeidsvoorwaarden, maar zeker ook in persoonlijke complimenten. Daarnaast vind ik het leerzaam om steeds in wisselende teams te kunnen opereren, zodat je van diverse collega’s stukjes ervaring kunt oppikken. Laatst was er een collega van een andere service line die hoorde over een IT-vraagstuk bij de klant, waarna ik samen met hem een workshop heb verzorgd.

De IT-branche wordt nog steeds gedomineerd door mannen. Ik vind het dan ook positief dat Deloitte binnen haar diversiteitsbeleid aandacht besteedt aan de rol van vrouwen binnen de organisatie. Niet om vrouwen voor te trekken, maar wanneer je als jonge vrouw een boardroom binnenloopt om een aantal oudere mannen te adviseren, moet je jezelf wel sterk kunnen neerzetten. De diverse trainingen die Deloitte verzorgt, helpen je hier zeker bij. Door mijn consultancywerk zie ik veel bedrijven van binnen. Sommige hebben een minder sterk imago dan anderen, maar blijken een veel leukere bedrijfscultuur te hebben. Mocht ik in de toekomst ooit de overstap naar een corporate bedrijf willen maken, dan weet ik op zo’n moment beter wat ik wel en niet wil. Maar voorlopig biedt Deloitte nog een wereld aan kennis, ervaring en werkplezier.’

 

My rating