Ervaring van Staff Accountant

- On 01 October 2014
Rating
Ervaring van Staff Accountant https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-van-staff-accountant 0
0

De basis voor de relatie tussen Deloitte en Pieter Annard werd al tijdens zijn hbo-opleiding gelegd. Na diverse ontmoetingen, een meeloopstage en afstudeerscriptie was het tekenen van zijn contract voor Pieter een logisch vervolg. “Deloitte kijkt naar je performance in de breedste zin van het woord. Dat voelde meteen goed.”

‘In de laatste week van mijn afstudeerscriptie liet ik tijdens de lunch doorschemeren wel bij Deloitte te willen blijven werken. “Loop zo maar even langs,” zei mijn manager. Vijf minuten later was alles geregeld. Als derdejaars student bezocht ik de Deloitte Inhousedagen al, en was er meteen een klik. Na afloop ging ik vaak nog een biertje drinken met de overige bezoekers. Het grappige is dat ik veel van die personen inmiddels weer tegenkom bij Deloitte.

In de nationale markt werken we misschien niet voor de bekende beursgenoteerde bedrijven, maar onze klanten zijn daardoor niet minder interessant. Ik kom over de vloer bij transportondernemingen, bouwbedrijven en laatst nog bij een enorme slachterij. De business is vaak heel tastbaar, de eigenaren echte ondernemers. We werken in kleine teams en rouleren onze werkzaamheden, zodat je binnen een jaar alle posten van de balans wel een keer in handen hebt gehad. Doordat je een bedrijf echt leert kennen en een relatie opbouwt met ondernemers, kun je sneller gericht advies geven. Bijvoorbeeld over het optimaliseren van processen of over bedrijfopvolging. En de kennis die je bij bedrijf A opdoet, kun je vervolgens weer toepassen bij bedrijf B.

Waar ik ook veel van leer zijn de vaktechnische trainingen die Deloitte aanbiedt. Tijdens een van die trainingen kwam er een oud AFM-topman onze dossiers reviewen. Stond ik daar, één jaar in dienst, mijn werk te verdedigen ten overstaan van een financieel zwaargewicht en zo’n 50 Deloitte-collega’s. Gelukkig ging het goed, getuige de complimenten na afloop. Dat vind ik ook prettig hier: er wordt geen onderscheid gemaakt tussen medewerkers. Het maakt niet uit of je manager of eerstejaars bent, iedereen krijgt dezelfde kansen. Het is aan jou wat je daarmee doet.

Op dit moment ben ik net begonnen aan de eindscriptie van mijn wo-master Auditing, Accounting & Control. Ook daarbij willen mijn collega’s me graag helpen. Tijdens coachinggesprekken geven ze me tips en feedback over de beste aanpak, en ik kan op elk moment even sparren over mogelijke onderwerpen of invalshoeken. Mijn tip aan huidige studenten is dan ook: meld je eens aan voor een evenement van Deloitte. Zo weet je eerder of ons bedrijf en onze mensen bij je passen. Bovendien praat het een stuk makkelijker als je later besluit bij Deloitte te solliciteren.’

specialist wordt ingehuurd door bedrijven, ben ik ook degene die (deels) verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld een model validatie rapport en moet ik dit kunnen onderbouwen en aan stakeholders kunnen uitleggen. Je leert hier dus veel in korte tijd. Ik durf zelfs te stellen dat je bij Deloitte in vijf jaar een niveau kunt behalen waar je bij een bank of verzekeraar zeven tot acht jaar over zou doen. Qua kennis en ervaring, en dus ook qua waarde die je vertegenwoordigt.’

 

My rating