Ervaring werkstudent EY: de sfeer

Ervaring werkstudent EY: de sfeer
- On 20 October 2014
Rating
Ervaring werkstudent EY: de sfeer https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-werkstudent-ey-de-sfeer 0
0

Sebastiaan is lid van de Christiaanse-Taxateur en heeft vorig jaar de Bedrijvendagcommissie gedaan. Momenteel is hij werkzaam als werkstudent bij EY en deelt hij tijdens dit interview zijn ervaring als werkstudent en vertelt hij wat het een werkstudentschap bij EY inhoudt. 

Waarom heb je gekozen voor EY?

De sfeer en de expertise trekken mij heel erg. Er heerst een informele, laagdrempelige sfeer. Daarnaast had ik van een aantal mensen die al eerder bij EY een werkstudentschap hebben gelopen, positieve verhalen gehoord. Ook de internationale uitstraling spreekt mij aan: het bedrijf heeft sterke banden met buitenlandse collega’s. Hier op de afdeling is bijna iedere collega wel een periode naar New York of Chicago geweest. Bij EY is de wereld het speelveld, in plaats van Nederland en iets erbuiten.

Is de werkstudentschap goed te combineren met je studie?

Drie dagen per week werken is veel, vooral met de verplichte werkgroepen die je ernaast hebt. Maar het is goed te combineren doordat een werkstudentschap bij EY flexibel kan worden ingedeeld. Per week wordt er besproken welke dagen ik zou kunnen komen werken en als het een keer niet uitkomt, haal ik het de week erop weer in. Binnenkort heb ik tentamens, maar de stof die ik hier tijdens mijn werkzaamheden leer, zijn toepasbaar op de vakken die ik momenteel volg.

Waar leer je het meest? In de collegebanken of tijdens een werkstudentschap?

Tot nu toe heb ik meer inzicht gekregen op de afdeling dan bij het hele blok aan colleges Vennootschapsbelasting bij elkaar. Als je de tijd die je effectief in de collegebanken zou zitten, op kantoor zou doorbrengen, leer je een stuk meer. Het verschil is dat een studie alle belastingwetten omvat en een werkstudentschap, omvat vaak maar één afdeling.

Voor hoeveel werkstudenten is er plek?

Er zijn verschillende afdelingen binnen tax en het verschilt per afdeling hoeveel studenten er kunnen worden aangenomen. De internationale afdeling is één van de grootste afdelingen, daar lopen vaak wel meerdere studenten tegelijk mee. Bij kleinere afdelingen loopt er meestal maar één student per periode mee, zodat diegene voldoende begeleiding krijgt en genoeg klussen kan aanpakken. Er is geen vaste instroomperiode; als er bijvoorbeeld nieuwe klanten zijn, komt er ook ruimte vrij voor nieuwe werkstudenten.

Kijk voor het vervolg van het interview hier!

My rating