Ervaring - Young Professional Traineeship LB Rabobank

Ervaring - Young Professional Traineeship LB Rabobank
- On 20 November 2014
Rating
Ervaring - Young Professional Traineeship LB Rabobank https://sollicitatieblog.nl/en/sollicitatieblog/ervaring-young-professional-traineeship-lb-rabobank 4
4

“Na mijn rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit wist ik het eigenlijk niet zo goed. De advocatuur wilde ik niet in en veel vacatures voor bedrijfsjuristen waren er niet. Een vriend zat bij het Rabobank Young Professional Traineeship Lokale Banken en was daar zeer enthousiast over. Over het werk, over de Rabobank, over de cultuur. Hij stimuleerde me om te solliciteren. Ik werd binnen het segment Bedrijven aangenomen om opgeleid te worden voor een commerciële functie. Maar na een tijdje kwam ik erachter dat ik het werk te oppervlakkig vond. Ik wilde de diepte, houd ervan me in complexe materie vast te bijten.”

Afwisseling

“Na overleg met mijn regiocoördinator, mentor en bank maakte ik de overstap naar Bijzonder Beheer, de afdeling die financieringen beheert van bedrijven die in zwaar weer zitten. Een goede keuze, dit werk past perfect bij me. Als intern accountmanager beheer ik samen met de accountmanager zo’n dertig grootzakelijke klanten. Ik assisteer de accountmanager bij zijn dagelijkse werkzaamheden, beoordeel roodstanden, bereid klantrevisies en aanvragen voor en bespreek deze met de accountmanager en analist. Samen met de accountmanager schrijf ik strategierapporten en bepalen we verliesvoorzieningen. Ik handel ook faillissementen af, waak ervoor dat eventuele verliezen voor de bank minimaal zijn. Het is een boeiende, afwisselende functie in een leuk team bij een goede werkgever. Mooi vind ik ook de combinatie van bedrijfseconomisch en juridisch werk.”

Confronterend

“Het mooie aan dit Rabobank traineeship is dat je niet alleen vakinhoudelijk veel leert, maar jezelf ook persoonlijk ontwikkelt. In een kleine groep met andere trainees krijg je diverse vaardigheidstrainingen en volg je een programma waar je veel over jezelf en anderen leert. Dat is best confronterend, maar goed voor je ontwikkeling. Dit soort dingen leer je normaal pas als je al tien jaar ergens werkt, denk ik. Ik ben nu in vaste dienst als intern accountmanager en daarnaast inmiddels ‘buddy’ van eentrainee. Ik vind het leuk dat ik mijn persoonlijke en positieve ervaringen op die manier kan delen.”

My rating